Nieuws - 10 juni 2010

De Dreijen: 7,5

Ik ben: op de Dreijen. Een gemoedelijke plek bovenop de berg waar je voelt dat het einde nadert. Er zijn grootste plannen voor het terrein. Nu kan je er gelukkig nog steeds studeren en lunchen. Volg de meute en je weet waar je moet zijn: het Scheikundegebouw.

26-kantine-Scheikundegebouw.jpg
Ik eet: broccolibloemkoolsoep, een panini met brie en tomaat, een Vietnamese loempia en een banaantje. Lekker fusion.
Ik proef: een origineel soepje dat door de toevoeging van krakendverse peterselie het niveau van Cup-a-Soup ver overstijgt. De warme panini is om je vingers bij af te likken, een kruidig broodje, smeltende brie tot aan je ellebogen, lekker! Helaas lijkt de loempia een mislukt experiment van eerstejaars scheikundestudenten. Als gebakken banaan zou hij het gek genoeg nog heel redelijk doen. Maar dat was het dus niet.
Ik word: bijna verliefd op de vriendelijke dames van Albron. Ze geven de kleine kantine een ontspannen, haast kneuterig sfeertje.
Ik vind: dat kneuterigheid ondergewaardeerd wordt. Albron blijft Albron dus de details moeten het maken (of kraken). Voor zeven euro fiets ik met een tevreden maag fluitend naar huis. De Dreijen heeft het gemaakt.
Cijfer: 7,5.
Dit is het derde deel van een serie over goedkoop eten.
Eerste deel: http://resource.wur.nl/student/detail/hoedenplankchinees_7/
Tweede deel: http://resource.wur.nl/student/detail/leeuwenborch_6/