Student - 15 augustus 2014

tekst:
Rob Ramaker
3

Sportcentrum de Bongerd krijgt een extra hal om het groeiende aantal sportende studenten te kunnen bedienen. De bouw moet in september 2015 beginnen en zal ongeveer een jaar in beslag nemen.

De Raad van Bestuur stemde afgelopen juli in met de bouw. Er is direct een half miljoen euro vrijgemaakt voor de voorbereidingskosten. In totaal gaat de hal circa 5,5 miljoen euro kosten.

Afgelopen collegejaar barstte de Bongerd al bijna uit zijn voegen. Vanwege het ruimtegebrek weken studentensportverenigingen uit naar alternatieve locaties, of wezen ze belangstellende studenten af. Bij het sportcentrum is men dan ook uitgelaten over de nieuwe hal. ‘Dit is super,’ zegt bedrijfsleider Annemieke Dijkstra. ‘Verenigingen krijgen zo meer ruimte en betere tijden.’ Ook sportkoepel Thymos is ‘dolblij’ zegt voorzitter Annemiek Florisson: ‘Dit is een goed besluit van de Raad van Bestuur.’

Verenigingen krijgen zo meer ruimte en betere tijden
Annemieke Dijkstra

Volgens de prognoses blijft het aantal studenten, en daarmee het aantal sportievelingen, de komende jaren groeien. Momenteel hebben zo’n 4450 studenten sportrechten gekocht. Volgens een schatting van de universiteit loopt dit de komende jaren mogelijk op tot 6000 sportende studenten. Van hen is ruim een derde lid van een studentenspotvereniging. Bovendien sporten ruim 1000 medewerkers in de Bongerd.

De nieuwe hal wordt gebouwd in het verlengde van het bestaande exemplaar. Hierdoor verdwijnen drie tennisvelden en een deel van de parkeerplaats. Als vervanging komen er vier tennisbanen en nieuwe parkeerruimte op de grasvelden aan de achterkant van de Bongerd. Bovendien mogen auto’s gedurende de avond uitwijken naar het parkeerterrein naast Orion.

De bouw moet in september 2015 van start gaan, zegt Eise Ebbelink, sectiehoofd Vastgoedbeleid bij het Facilitair bedrijf. Hij hoopt dat de hal klaar is aan het begin van collegejaar 2016-2017.

Re:acties 3

• Mark Vermeer

worden de tennisbanen gerealiseerd voordat de bouw begint, of kan er straks gewoon niet meer getennist worden voor twee jaar? Of wordt er iets geregeld met de NVLTB?

• Rob Ramaker

Ik heb even gebeld met de Bongerd. Er wordt iet geregeld met NVLTB. Er is zelfs de mogelijkheid dat er helemaal geen vier nieuwe banen komen, wanneer de NVLTB sneller krimpt dan voorzien de komende jaren.

• Raymond

Is de sportschool gewoon open tijdens de verbouwing?

• Rob Ramaker

De Bongerd verwacht dat er geen hinder is voor het sportprogramma tijdens de bouw

• Wakker Vlees

Há, studentenspotvereniging.