Nieuws - 7 maart 2015

Dakterras Orion eindelijk open

tekst:
Koen Guiking

Het dakterras van Orion gaat maandag 9 maart voor het eerst open, bijna twee jaar na oplevering van het gebouw. Afgelopen vrijdag is het meubilair geplaatst. De bankjes, loungestoelen, schommelstoelen en tafeltjes bieden in totaal zestig zitplaatsen.

Doordat de dakbedekking in eerste instantie niet goed was gelegd, wat bij stevige regenbuien tot lekkages leidde, bleef het terras tot op heden gesloten. Eind 2014 werd nieuwe dakbedekking aangelegd en begin 2015 werden tegels geplaatst. Dat er zo veel tijd zat tussen de ingebruikname van Orion, in mei 2013, en herstel van het dak, heeft volgens Annemarie de Vries, locatiemanager Orion, niets te maken met gebrek aan budget. Onderzoek naar de oorzaken van de lekkage en het zoeken naar een goede oplossing kostte tijd, legt De Vries uit.

Het dakterras zal voortaan open zijn van 8 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds, als het weer het toelaat. 'Bij harde wind kunnen onveilige situaties ontstaan, dus dan sluiten we het terras', licht De Vries toe.

Maandag wordt ook het terrasmeubilair op de begane grond uitgebreid. Er worden onder andere parasols en extra stoeltjes geplaatst.

Laat de zomer maar komen.