Nieuws - 26 augustus 2015

DLO-medewerkers willen snel cao-akkoord

tekst:
Rob Ramaker

Zo’n 85 procent van DLO-medewerkers wil snel een nieuwe cao op basis van de huidige stand van de onderhandelingen. Punten waar geen overeenstemming is, zouden dan doorschuiven naar een volgende onderhandelingsronde.

Dit blijkt uit een raadpleging die de WUR-council afgelopen zomer per e-mail uitvoerde onder de 2500 DLO’ers. Slechts 8 procent stemde tegen een akkoord en 7 procent had geen mening. In totaal bracht 44 procent van de medewerkers zijn stem uit.

Vakbonden en Wageningen UR onderhandelen al meer dan twee jaar over een nieuwe cao voor DLO-medewerkers.

De uitkomst is opvallend omdat de vakbonden het huidig aanbod van DLO niet voldoende vinden. Naast een salarisverhoging van 2 procent en een overkoepelend werk-naar-werkregeling, willen de bonden bijvoorbeeld dat het wettelijke vervallen derde jaar van de WW-uitkering wordt ‘gerepareerd’. Het is nog onduidelijk wat de onderhandelaars doen met deze uitslag. De raadpleging heeft geen officiële status en de onderhandelingspartners kunnen het resultaat naast zich neerleggen. In november riep de WUR-council de partijen ook al op snel met een akkoord te komen.

In Resource #2 vertellen gewone DLO-medewerkers hoe ze denken over de vastgelopen cao-onderhandelingen. Pak hem morgen overal uit de bak.