Student - 12 februari 2009

DIT SOORT VRIEND

nieuws_2937.jpg
Er bestaat een soort vriend die erg gezellig is, waar je goed een biertje mee kan drinken, maar die op een zeker moment van de avond verandert in een vervelende zeurkous. Dit moment gaat zonder uitzondering gepaard met de komst van één of meerdere exemplaren van het andere geslacht.
Dit soort vriend - ik ken er meerdere - was vroeger erg bedreven in het versieren van vrouwen op feestjes en haalde daar dan ook het grootste gedeelte van zijn feestvreugde uit. Tegenwoordig is dit soort vriend echter één van de twee trouwe wederhelften in een gelukkige relatie; erg leuk voor thuis, erg jammer op feestjes. Want dit soort vriend weet namelijk bij god niet wat hij in vredesnaam op een feestje moet doen als hij geen vrouwen kan versieren.
Jammer genoeg gaat het hebben van een vriendin vaak samen met een verbeterd vermogen tot het ‘lezen van de vrouw’, wat er op neerkomt dat dit soort vriend feilloos ziet - of denkt te zien - welke vrouw te versieren is. Tel daar nog eens bij op dat de vrijgezel het vaak aflegt tegen de bezette man, en het mag duidelijk zijn dat dit soort vriend het maar zwaar te verduren heeft op feestjes.
Hierop heeft dit soort vriend echter een oplossing gevonden. Omdat hij het zelf niet meer mag, probeert dit soort vriend via mij vrouwen te versieren. Iedere keer als dit soort vriend namelijk een meisje voorbij ziet komen die ik wel ‘kan hebben’, wordt zij weinig discreet aangewezen en - wat later op de avond - aangesproken. Misschien dat dit soort vriend het in zijn gloriedagen een heel effectieve methode vond om contact te maken, maar ik word een beetje nukkig van. Ik stribbel een beetje tegen, word naar het meisje in kwestie toe geduwd, leg uit dat mijn vriend wil dat ik vrouwen versier, beledig haar om duidelijk te maken dat ik niet geïnteresseerd ben en maak me uit de voeten. Zij een kutavond, ik een kutavond, en dit soort vriend, tja, die had al een kutavond. Bedankt, hé.