Nieuws - 20 mei 2015

Cursisten CDI onder evacués hotelbrand

tekst:
Roelof Kleis

Onder de evacues van de brand in congrescentrum Hof van Wageningen waren ruim 70 cursisten van het CDI. Zij worden ondergebracht in hotel De Wageningense Berg. De cursussen vinden daar ook plaats.

foto: Dennis Hadderingh

Dat zegt Marianne van Dorp van het Centre for Development Innovation. Op het moment van de brand waren ruim zeventig cursisten en gasten van Wageningen UR in het gebouw aanwezig. Zij werden opgevangen in het theatercafe van de Junushoff. ‘De stemming was kalm en gelaten’, aldus Van Dorp. ‘Iedereen is goed opgevangen en ongedeerd.’

De brand werd ’s ochtends om vijf uur gemeld bij de brandweer. Die rukte met groot materieel uit. Alle 171 gasten werden halsoverkop geëvacueerd naar de Junushoff. ‘De meesten gekleed, maar sommigen hadden niet eens schoenen aan’, vertelt Van Dorp, die de groep enkele uren later bezocht in de Junushoff. ‘Die hebben badstof slippertjes van het hotel gekregen.’

Het CDI heeft deze weken drie cursussen in de Hof van Wageningen. Die zijn alledrie maandag begonnen. De cursussen gaan gewoon door, aldus Van Dorp, alleen nu in hotel De Wageningse Berg. Daar verblijven ook de cursisten zolang de Hof van Wageningen niet beschikbaar is. Of er schade is aan hun spullen is nog niet bekend.

De brand ontstond volgens berichten van de gemeente in de liftschacht op de eerste etage van het hotel. Vandaar verspreidde het vuur en de rook zich snel naar andere etages. Zeker acht mensen hebben rook ingeademd, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Tegen half acht was de brand geblust.