Student - 4 maart 2016

Cultureel café in Campus Plaza

tekst:
Roelof Kleis
4

In Campus Plaza komen onder meer een cultureel café, een fastfood restaurant en een internationale bakker. Dat tipje van de sluier licht
vastgoedontwikkelaar Ten Brinke alvast op.

De bouw van Campus Plaza begint al aardig naar het einde te lopen. De meeste steigers zijn weg, de belettering staat al op de gevel. Maar welke ondernemers hun intrek gaan nemen in de ruimtes op de begane grond bleef lange tijd onduidelijk. Aan die onduidelijkheid maakt vastgoedontwikkelaar Jos van Schriek van Ten Brinke deels een einde door de branches bekend te maken.

Campus Plaza krijgt een interessante mix van detailhandel, cultuur en diensten. Meest in het oog springend is de aankondiging van een cultureel café. Volgens Schriek moeten we daarbij denken aan culturele activiteiten, zoals optredens, lezingen en vooruitblikken op het Wageningse culturele aanbod, in een kroeg-achtige setting. ‘Cultuur staat voorop, de initiatiefnemers komen uit de culturele hoek en niet uit de cafe-wereld.’

Een van de initiatiefnemers laat desgevraagd weten dat er gesprekken lopen over zo'n onderneming. 'Met dit initiatief willen we de verbinden leggen tussen de campus en de stad. Het cafe wordt een soort voorpost.' Het geheel moet een soort Amerikaanse diner-achtige aankleding krijgen, waar naast optredens van singers-songwriters of jazz op grote schermen het film- en cultuuraanbod van Wageningen zichtbaar wordt gemaakt.

Op het gebied van horeca krijgt Campus Plaza een fastfoodrestaurant en een restaurant in pastagerechten. Voor de dagelijkse boodschappen staan een ‘studentensupermarkt’, een groentezaak en een internationale bakker op het programma. De bakker wordt gerund door een Nederlander van buitenlandse komaf ‘die buitenlands brood en broodgerechten gaat maken’.

Verder komen er een kiosk en een kopieerzaak. Met dit pakket is Campus Plaza  volgens Van Schriek voor 70 procent gevuld.  Deze ruimte is verhuurd of de gesprekken daarover zijn in een afrondend stadium. Voor de resterende 30 procent ruimte zijn de gesprekken verkennend. Met de namen komt Ten Brinke over een paar maanden naar buiten.     

Re:acties 4

 • X

  Ik vind het allemaal een beetje overbodig. Hoe zit het dan met de andere supermarkten, kantines op de uni zelf en dergelijke? Voortaan kopen we dus alles gewoon daar?

  Reageer
 • kwaliteit van leven?

  Na de frietmachine nu ook een fastfood-restaurant op de campus. Hoezo, 'voor de kwaliteit van leven'?

  Reageer
  • SUBWAY

   Subway is anders ook een fastfoodrestaurant. Niks mis mee lijkt me?

  • ZLG

   Als je constant alles wat ook maar een beetje verkeerd zou kunnen zijn uit je leven moet verbannen, dan betwijfel ik de 'kwaliteit van je leven'.

   In een gevarieerd eetpatroon past zo nu en dan een frietje of fastfood toch prima?

  • Fastfood

   Yes! nieuwe vaste lunchplek! Eindelijk!

 • Roelof Kleis

  Een mooie vertikking. Ik heb 'm meteen weggesluierd. Dank je.

  Reageer
 • Mierenneuker

  Tipje van de sluiter?

  Reageer

Re:ageer