Nieuws - 8 januari 2018

Coverprijs telt twee winnaars

tekst:
Roelof Kleis

De Resource Coverprijs heeft dit jaar twee winnaars. De redactie kent zowel Marlene Soriano Candia als Maaike van den Berg de Coverprijs toe. Na een hevig duel blijkt de uitslag ‘too close to call’.

© Paul Gerlach

Al voor Kerst spitste de strijd zich toe tussen de covers van de Boliviaanse en de Nederlandse. De nek-aan-nek race ging tot op letterlijk de laatste seconde van de competitie door. Die termijn lag officieel op zondagavond 12.00 uur. Op dat moment lag Van den Berg nipt voor. Maar.... was het in Bolivia nog geen 12.00 uur ‘s nachts. In die stille uurtjes in de Nederlandse nacht ging Soriano Candia alsnog erop en erover.

coverprijs2017logo.jpg

Met dat tijdsverschil, en de zo felle strijd, had de redactie vooraf geen rekening gehouden. Daarom is besloten om beide covers tot winnaar uit te roepen. Op de tien geselecteerde proefschriftcovers werd in totaal (12.00 uur zondagavond) 2223 keer gestemd. Tweederde van de stemmen ging naar de beide winnaars. Zij slaagden er beiden in een grote achterban te mobiliseren.

Dat blijkt ook uit de analyse van de stemmen die werden uitgebracht. De hotspots bevonden zich in de Boliviaanse steden La Paz/Santa Cruz en in Nederland in Amsterdam.

lees meer