Nieuws - 1 januari 1970

Couscous, kikkererwten en bushburgers

,,Ik vind het echt vies’’, zegt een AID-loper die met lange tanden zit te eten. ,,Vooral dit.’’ Hij wijst op een bergje droge couscous op zijn bord. De maaltijden van de AID staan in teken van het thema Jungle. Vandaar de couscous op de borden van het groepje dat zit te eten in de tuin van studentenvereniging SSR-W.

Het zetmeelproduct is opgeleukt met een kikkererwtensalade, een tropische sperziebonenmelange, twee loempiaatjes en natuurlijk de bushburger. ,,Ik vind het niet naar Amerikaanse presidenten smaken’’, grapt een jongen. ,,Het is wel een beetje droog.’’ In tegenstelling tot de Amerikaanse president zijn de bushburgers pikzwart. ,,Ik vond ze wat te donker, daarom heb ik maar voor de vegetarische bushburger gekozen’’, zegt een meisje. Het best te eten kreeg het groepje bij hun mentor thuis, zeggen ze, waar ze hebben gebarbecued.
Even verderop zit een internationaal groepje te eten. Zij zijn behoorlijk enthousiast. ,,Het is oké.’’ Iedereen is er ruim tevreden mee, al zit een meisje behoorlijk in de couscous te prakken. ,,Het is lekker hoor. Alleen die kervel in de kikkererwtensalade, die is echt vreselijk.’’
Of het thema Jungle goed is overgekomen weten de meeste AID-lopers niet. ,,Ik weet niet wat ze daar eten.’’ | G.v.H.