Organisatie - 16 maart 2020

Coronamaatregelen verlengd tot en met 6 april

tekst:
Luuk Zegers

WUR’s maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus zijn in ieder geval verlengd tot en met 6 april. Dat is zondag 15 maart bekendgemaakt. Dus tot die tijd: geen onderwijs op de campus en als het kan: thuiswerken.

© Marte Hofsteenge

Ook werd bekendgemaakt dat alle andere scholen hun deuren zullen sluiten tot die datum. Dat heeft gevolgen voor ouders van schoolgaande kinderen. Voor nu krijgen deze medewerkers, als ze daardoor niet kunnen werken, tot en met woensdag om een oplossing te vinden zonder verlof op te hoeven nemen. Binnenkort volgt WUR-breed beleid ‘dat voor langere tijd haalbaar en houdbaar is.’

WUR heeft aangevraagd of de medewerkers van Food Safety Research en Bioveterinary Research kunnen worden aangeduid als vitale beroepen, zodat zij gebruik kunnen blijven maken van scholen en kinderopvang. Daarover volgt later meer informatie.

Voor de laatste updates omtrent WUR’s maatregelen met betrekking tot het coronavirus, klik hier.