Nieuws - 13 september 2012

Copycopy

Vietnamese en Japanse biologen hebben in de Mekongdelta een visje ontdekt waarbij de penis aan de kop vast zit. Het beestje heet Phallostethus cuulong. Daar is over nagedacht. Het geslachtsdeel, waarmee ze de vrouwtjes vastgrijpen, hangt aan de keel. Seks is daarmee een kwestie van 'even de kop erbij houden'.

26-ultra0703.jpg
Sociaal
Linkse beleggers zijn socialer dan rechtse beleggers. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht. Links belegt duurzamer en is vaker orgaandonor dan rechts. Maar rechts geeft gemiddeld meer aan goede doelen: 847 tegen 807 euro. Daarbij is gecorrigeerd voor inkomen, vermogen etc. Toch zijn PvdA'ers het vrijgevigst: zij doneren gemiddeld 1022 euro. PVV'ers (977 euro) en VVD'ers (865 euro) volgen. De SP is roemerloos laatste met een zuinige 485 euro per persoon. Het onderzoek zegt niet wat wij daar van moeten denken.
Hurken
In Wageningen hebben we al de speciale 'niet hurken op het toilet'- stickers. Maar ook in Eindhoven vinden schoonmakers regelmatig voetsporen op de rand van het toilet. Bij de TU aldaar nemen ze geen halve maatregelen. Er komen twee hurktoiletten voor mensen die liever niet op een toiletpot zitten. Mannelijke studenten laten weten dat ze ook graag een urinoir willen.

Auw
Een 19-jarige student heeft twee uur bekneld gezeten in een nis tussen twee panden. Toen hij het dak op ging, voor frisse lucht of een urinestop, viel hij in een twintig centimeter brede spleet tussen twee gebouwen zo'n 4,5 meter naar beneden. Met luid geschreeuw wist hij de aandacht te trekken. Hulpdiensten slaagden er pas na twee uur in om hem te bevrijden. Proost jongen, neem er nog eentje!