Nieuws - 12 april 2001

Communiceren voor de carrière

Communiceren voor de carrière

Tony Kofi, voormalig minster in de regering van Ghana en nu onder andere bekend van zijn betrokkenheid bij cultureel en politiek centrum De Balie in Amsterdam, gaf dinsdag een workshop interculturele communicatie. Dat gebeurde op de eerste dag van de Aiesec-Carri?reweek. De organisatie Aiesec brengt studenten in contact met bedrijven.

Op hoeveel manieren kun je iemand een hand geven? Wat betekent het als iemand die hand tien seconden lang vasthoudt? Zonder woorden valt veel te zeggen en elke cultuur kent zijn eigen regels over die woordenloze taal. Wie leert te letten op die subtiele signalen heeft het eerder door als iemand bijvoorbeeld ja zegt maar nee bedoelt. En dat communiceert beter.

De opkomst voor de voormalige minister was gering; twaalf studenten deden mee aan de workshop. In totaal waren op de dag zo'n honderd studenten doende met de individuele gesprekken die studenten konden hebben met vertegenwoordigers van bedrijven. Julia van der Bergh van Aiesec: "Carri?re is een woord dat je in Wageningen niet vaak hoort. Terwijl veel bedrijven ge?nteresseerd zijn in studenten uit Wageningen."

Naast de Carri?reweek organiseert Aiesec op donderdag 12 april de Bedrijven Informatie Markt, de BIM 2001, in het WICC in Wageningen. Vanaf 12:00 uur kunnen studenten er stands van 26 bedrijven bezoeken. Om 12:30 is er een opening met een cabaretier en om 14:00 uur een debat onder leiding van rector prof. dr. ir. Bert Speelman over voedselveiligheid. | J.T.