Nieuws - 23 mei 2019

Comedy Club wint zandkastelenstrijd

tekst:
Roelof Kleis

Een replica van het Forum-gebouw, bewaakt door het dino-achtige filmmonster Godzilla, heeft de zandkastelencompetitie van Studium Generale gewonnen.

Team Pink Fluffy Unicorn boetseert aan hun winnende variant op kasteel Forum. © Guy Ackermans

Aan de competitie deden vandaag (donderdag, 23 mei) dertien teams mee. Pink Fluffy Unicorn, vier comédiennes van de Comedy Club Wageningen, wonnen met Godzilla een reisje naar het strand met een lunch in een strandtent. Voor alle deelnemers waren er na afloop zandkoekjes. De competitie is een van de luchtiger onderdelen van de zandweek van Studium Generale.

Uitdagen
De zandhouwers kregen van Jasper Boekbinder van evenementenbureau First Choice Events als opdracht een kasteel te maken. Extra punten waren te verdienen voor details, een echte ingang en overhangende delen. ‘Je wilt de bouwers een beetje uitdagen. Iedereen heeft weleens een zandkasteel op het strand gebouwd. Maar die storten vaak snel in als je holtes maakt. Met dit zand kan dat juist wel.’

Wat ze ervan hebben gemaakt is echt super
Jasper Boekbinder, First Choice Events

'Wat ze ervan hebben gemaakt, is echt super’, complimenteert Boekbinder de studenten. En hij meende het oprecht. ‘En ze zijn ook goed te sturen’, valt hem op. Boekbinder liet de deelnemers eerst een schets maken van hun ontwerp. Als uitgangspunt lag voor elk team een blok geprepareerd zand klaar van tweehonderd kilo. Het zand ging na afloop weer op de trailer mee terug naar Gouderak voor een volgende klus.

Crispr Castle
Het bewaakte Forum-kasteel won dus. Maar de andere bouwsels mochten er ook zijn. Een taart als kasteel, een octopus, een bouwwerk geinspireerd op de huiskat van het team. Een groepje Zuid-Amerikaanse studenten bouwde een Azteekse pyramide in Teotihuacan nabij Mexico-Stad. Uiterst inventief en grappig was de Crisper Castle, een grote bloemkoolachtige structuur boven op een onderzoekslab.