Student - 5 februari 2016

College Tour met Jane Goodall

De uitzending van College Tour met Jane Goodall is vanavond om 21.10 uur op NPO 2. Tientallen Wageningse studenten woonden de opnamen bij en stelden de wereldberoemde biologe vragen.

Jane Goodall spreekt met Wageningse studenten bij College Tour

Hieu Nguyen Ba. Foto: Django Kaasschieter.

Goodall is wereldwijd bekend om haar baanbrekende werk met chimpansees en om haar inzet voor de bescherming van hun leefgebieden. Er was heel veel animo voor het bijwonen van de opnamen. Wageningen University kreeg desondanks op het laatste moment nog twintig extra plekken toegewezen. ‘Ik vermoed omdat we al eens goed hadden samengewerkt voor de opnames van College Tour met Bill Gates’, zegt Gerlinde De Deyn.

‘Het was duidelijk dat iedereen erg onder de indruk was van Jane’, zei student Marlotte Vonk na de opnamen. ‘Ze is 81, maar vertelt nog steeds enorm gemotiveerd.’ Volgens student dierwetenschappen Hieu Nguyen Ba uit Vietnam was de sfeer erg gemoedelijk. ‘Jane antwoorde zo vriendelijk en bescheiden. Het leek alsof ze één van de studenten was.’ Hij vond het erg speciaal om de mening te horen van iemand die zo veel heeft betekend voor de dierenwetenschap.

Hieu stelde Jane een vraag over het verbeteren van dierenwelzijn in ontwikkelingslanden, waar het probleem niet hoog op de prioriteitenlijstjes staat. ‘Uit haar antwoord sprak wijsheid. Ze heeft me laten inzien dat dierenwelzijn verbonden is met het welzijn van mensen. We moeten ze beide zien te verbeteren.’