Organisatie - 12 maart 2015

Cohen: students have enough of a say

tekst:
Albert Sikkema

Job Cohen, chairman of Wageningen UR’s Supervisory Board, thinks the current arrangements giving students a say in Wageningen
university’s policy are fine

‘Students are represented in all the relevant  positions within Wageningen UR in  a manner that is seen as positive and  satisfactory, as far as I can tell,’ says Cohen.  That means that there is no need to  have a student on the Executive Board,  according to Cohen. The Executive Board  itself also announced earlier through its  spokesperson that it saw no need to add  a student director to Wageningen’s senior  management body.

Reacties 4

• Patrick Jansen

Toch wel scherp van Resource / Albert Sikkema om Cohen naar zijn mening te vragen. Nieuwswaardig.

• Jonas Schepens

Is Resource het pr-blaadje van het management?

• NM

Hulde voor het Amsterdamse activisme, maar is het voor Wageningse studenten niet zinniger om eens flink tegen het ministerie van EZ aan te gaan schoppen? Het is hoog tijd dat we eindelijk eens een groei van onze rijkstoelage krijgen die proportioneel is aan de groei van de universiteit de laatste jaren.
    Als de RvB dan zorgt dat er gratis bussen worden geregeld voor een protestactie in Den Haag, dan tonen ze mooi dat ze solidair zijn met de strijd van de studenten tegen het rendementsdenken ;)

• Gerben

Mening van Veste tot nog toe alleen op eigen website teruggevonden. Welliswaar 'voorzichtig positief', maar hier nog niet zo gezien. Wel is RvB doelwit van de onrust en RvT verantwoordelijk voor een eventuele benoeming van (student)bestuursleden, dus zo gek is het aan het woord laten van dezen dan ook weer niet.

• Student

Goh. Wat leuk om te lezen dat al deze mensen gevraagd worden om hun mening te geven over inspraak van studenten. Hoort een journalist echter niet ook de mening te vragen aan de personen uit de medezeggenschap, welke in principe elke dag bezig zijn met inspraak op de universiteit?