Organisatie - 5 maart 2015

Cohen: inspraak studenten in Wageningen in orde

tekst:
Albert Sikkema
4

Job Cohen, voorzitter van de raad van toezicht van Wageningen UR, vindt dat de inspraak van de studenten op het universitaire beleid in Wageningen prima is geregeld.

‘Binnen Wageningen UR zijn studenten op alle relevante posities vertegenwoordigd op een manier die, voor zover ik kan overzien, als positief en bevredigend wordt ervaren’, meldt Cohen desgevraagd tegen Resource. ‘Zelf heb ik gezien hoe rector magnificus Martin Kropff veel werk heeft gemaakt van overleg met studenten, waardoor ook op het niveau van de raad van bestuur de opvattingen van studenten bekend zijn.’

Maar als de studenten gedachten hebben hoe de inspraak kan worden verbeterd, dan kan daar altijd over gesproken worden, aldus Cohen. ‘Intussen verheug ik mij er in dat Wageningen UR al jaren op nummer 1 staat als het gaat om de studenttevredenheid.’

Eerder vond ook de raad van bestuur, bij monde van haar woordvoerder, dat er geen behoefte is aan uitbreiding van het bestuur met een student-bestuurder.

Re:acties 4

• Patrick Jansen

Toch wel scherp van Resource / Albert Sikkema om Cohen naar zijn mening te vragen. Nieuwswaardig.

• Jonas Schepens

Is Resource het pr-blaadje van het management?

• NM

Hulde voor het Amsterdamse activisme, maar is het voor Wageningse studenten niet zinniger om eens flink tegen het ministerie van EZ aan te gaan schoppen? Het is hoog tijd dat we eindelijk eens een groei van onze rijkstoelage krijgen die proportioneel is aan de groei van de universiteit de laatste jaren.
    Als de RvB dan zorgt dat er gratis bussen worden geregeld voor een protestactie in Den Haag, dan tonen ze mooi dat ze solidair zijn met de strijd van de studenten tegen het rendementsdenken ;)

• Gerben

Mening van Veste tot nog toe alleen op eigen website teruggevonden. Welliswaar 'voorzichtig positief', maar hier nog niet zo gezien. Wel is RvB doelwit van de onrust en RvT verantwoordelijk voor een eventuele benoeming van (student)bestuursleden, dus zo gek is het aan het woord laten van dezen dan ook weer niet.

• Student

Goh. Wat leuk om te lezen dat al deze mensen gevraagd worden om hun mening te geven over inspraak van studenten. Hoort een journalist echter niet ook de mening te vragen aan de personen uit de medezeggenschap, welke in principe elke dag bezig zijn met inspraak op de universiteit?