Wetenschap - 8 maart 2001

Citatie-indexen te doorzoeken via internet

Medewerkers en studenten van Wageningen UR kunnen de citatie-indexen van het Institute for Scientific Information nu via internet doorzoeken. De bibliotheek heeft per 1 januari een abonnement op het Web of Science, een gebruiksvriendelijk zoeksysteem via www.agralin.nl/desktop/direct.

Cursussen zijn nodig, stelt ir. Ger Spikman van de bibliotheek, want het systeem bevat voor de niet-ingevoerde zoeker een flink aantal valkuilen. Dat ligt onder andere aan het niet consequent invoeren van namen en voorletters door auteurs en tijdschriften. Na de bibliotheekmedewerkers kunnen nu ook de medewerkers van Wageningen UR op locatie cursussen volgen in Web of Science.

Via Web of Science kunnen mensen binnenkort, net als bij de Agralincatalogus en de bibliografische bestanden, direct doorsurfen naar de elektronische artikelen die de bibliotheek online heeft. Er staan nu ruim tweeduizend tijdschriften online. Samen met andere universiteitsbibliotheken heeft de bibliotheek van Wageningen UR onlangs overeenstemming bereikt over het online zetten van bijna zeventienhonderd tijdschriften van Kluwer en Elsevier. | M.W.