Nieuws - 28 augustus 2009

Circle J steelt de show op Laarpop

Laarpop heeft de reputatie potentiële topartiesten binnen te halen. Circle J was deze editie de grote kanshebber. Een impressie van het popfestival bij VHL Velp.

laarpop1.jpg

Niemand weet precies hoe lang Laarpop bestaat. 'Ach man, geen idee', zegt docent Chris van Vooren, hij volgt de afsluiting van de Velpse introductieweek al jaren. 'Waarschijnlijk de zestiende', denkt organisator Martijn. In elk geval is het optreden in het fietsenhok een daverend succes. Laarpop is bedoeld voor de 160 nieuwe eerstejaars, maar ook vanavond loopt er in totaal zo'n 300 man aan student en oud-student. Het festival is georganiseerd door studenten die via via de artiesten regelen. Groepen als Kane en BZB stonden net voor hun grote succes op Laarpop. 
Eén en al traditie
Ergens achter in het fietsenhok hangt een compleet varken aan het spit. 'Zo sluiten we de introductieweek als sinds 1967 af', zegt een lid van studentenvereniging Quercus. Ondertussen speelt één van de vier bands; Bestov, een formatie van voornamelijk VHL-personeel. Artiest annex schooltechneut Herman Schulte verlaat dolgelukkig het podium. 'Na zeven jaar zijn we terug. Het ging fantastisch, we hebben nummers gespeeld die we nog nooit gerepeteerd hadden.'
Circle J
Eerstejaars Joeri beaamt het succes. 'Leraren of niet, ze doen leuke dingen.' De grootste verwachtingen heeft hij echter van Circle J, die hij eerder in Vierlingsbeek zag. 'Maar eerlijk, da vrouwke kon goed zingen.' Inderdaad steelt Circle J met hun cocktail van punk, banjo en fluit de avond. Het halve fietsenhok staat de springen, de rest kijkt tevreden toe.
Bus
Na afloop vertrekt een deel van de studenten naar de afterparty van een studentenvereniging. 'De bus van Quercus staat daar en die van Arbori vertrekt hier vooraan', roept een docent. Nog één knallende toegift van Circle J en dan stapt de nieuwste lichting richting touringcar. Klaar voor hun nieuwe leven. /Stijn van Gils