Nieuws - 26 februari 2014

Chinese zuivelgigant start R&D op campus

tekst:
Albert Sikkema

Het Chinese zuivelbedrijf Yili opende op 25 februari haar R&D-centrum op de campus. Tijdens een presentatie in Orion, met als koeien verklede Chinezen en melk in de borrelglazen, tekenden Yili en Wageningen UR ook een overeenkomst om samen onderzoek te verrichten.

De Chinese pers was op 25 februari in grote getale aanwezig bij de officiƫle opening van het R&D-centrum van het Chinese zuivelbedrijf Yili Group op de campus. Het onderzoekscentrum gaat vooralsnog tien medewerkers werven die zich gaan richten op zuivelproductie, boerderijmanagement en voedselveiligheid.

Yili, in omzet de nummer 12 op de wereldwijze zuivelmarkt, koos voor de Food Valley om haar Europese R&D-centrum te vestigen. Het zuivelconcern opende eerder een onderzoekscentrum in Nieuw-Zeeland. Voor de officiƫle opening was de topman van Yili, Pan Gang, overgekomen uit China. Ook de ambassadeur van China in Nederland, Chen Xu, was aanwezig. Het R&D-centrum start in april in Radix met drie a vier onderzoekers, waarna de vestiging in Wageningen de komende jaren gestaag wordt uitgebouwd.