Nieuws - 5 juni 2008

Chinese masterbeurs voor VHL’ers

Studenten Development Studies aan Van Hall Larenstein Wageningen kunnen in China verder met een master. De China Agricultural University (CAU) in Beijing heeft twee beurzen beschikbaar gesteld voor studenten die de bachelor hebben afgerond.

‘De CAU wil internationale instroom in hun master in ontwikkelingsstudies. Ook studenten uit Afrika en Azië kunnen een beurs krijgen’, vertelt Jan Hoekstra, docent Chain Empowerment en Regional Development. Het gaat om een driejarige masterstudie ‘Humanities en Development’ aan de CAU, die in september begint. De beurs dekt eigenlijk alles behalve het ticket: collegegeld, studiegerelateerde activiteiten, kost en inwoning en ongeveer honderd euro zakgeld per maand. Tot nu toe heeft alleen Matthijs Terlunen zich aangemeld.
Hoekstra schat Matthijs’ kansen hoog in. Als de beurs doorgaat, gaat voor Matthijs een droom in vervulling. ‘Ik ben al een paar maanden op stage geweest in China, en heb cursussen Mandarijn gevolgd. Vooral de manier waarop mensen met elkaar omgaan spreekt me aan.’
Van Hall Larenstein werkt al zes jaar samen met de CAU in het 2+2 programma, waarbij Chinese studenten de laatste twee jaar van hun bachelor bij de hogeschool in Velp of Wageningen doorlopen.