Nieuws - 21 maart 2018

Chinese 'Singing Competition' dit weekend in Wageningen

tekst:
Cathy (Kexin) Chen

Twintig Chinese zangers van allerlei Nederlandse universiteiten strijden dit weekend in de 'Top 10 Vocal Singer Competition'. De eerste editie van dit evenement wordt zaterdag gehouden in Wageningen, met maar liefst vier deelnemers van WUR.

Het zang-evenement vindt plaats op 24 maart en start om 14:00 uur in het tijdelijke Wisdom & Wonder-paviljoen naast Orion. De deelnemers komen allemaal uit China en strijden hier tegen elkaar in drie rondes. Ze zingen daarbij zowel in het Nederlands als in het Engels en worden beoordeeld door een grote groep juryleden waarvoor iedereen zich tot middernacht kan aanmelden. Na de eerste ronde blijven er tien deelnemers over, daarna drie en uiteindelijk wordt één winnaar verkozen.

Maar liefst vier van de twintig deelnemers studeren aan Wageningen University. Zij zijn naar eigen zeggen wat nerveus, maar kijken tegelijkertijd uit naar de competitie. De vier WUR-studenten kunnen goed zingen en sommigen zijn zelfs semiprofessioneel. Er is dus een redelijke kans dat een Wageninger het redt tot de finale.

De competitie wordt georganiseerd door de Chinese Association of Students and Scholars in Wageningen (CASSW) en de Association of Chinese Students and Scholars in the Netherlands (ACSSNL). Ze krijgen daarbij steun van de onderwijsafdeling van de Chinese ambassade. Zij hopen hiermee de interactie tussen Chinese studenten met Nederlandse en andere buitenlandse studenten te verbeteren.

De competitie is vrij toegankelijk en je kunt je ook gratis inschrijven als jurylid. Inschrijven kan via de Facebook-pagina van CASSW. Als je nog jurylid wil worden, moet je er wel snel bij zijn; de deadline is woensdag, middernacht. Gewone bezoekers hebben tot vrijdag 10:00 uur de tijd om zich in te schrijven.

De vier Wageningse deelnemers:

Le Fan (Environmental Sciences)
Specialisatie: Ballade
Verwachting: De top 10 halen

Senhao Wang (Urban Environmental Management)
Specialisatie: Ballade
Verwachting: De finale halen

Xintong Liu (Organic Agriculture)
Specialisatie: Ballade in alt
Verwachting: De top 10 halen

Yidan Wang (Plant Sciences)
Specialisatie: Traditionele Chinese liedjes
Verwachting: Ten minste de tweede ronde halen