Nieuws - 31 mei 2001

Chemiestudenten sporten in Wageningen

Chemiestudenten sporten in Wageningen

400 Chemiestudenten uit heel Nederland waren op hemelvaartsdag naar Wageningen gekomen voor de Open Nederlandse Chemie Sportdagen (ONCS). Twee dagen duurden de sportwedstrijden voort, vari?rend van volleybal en hockey tot triviant en schaken.

Het waren lange dagen: studenten die overnachtten in sporthal de Rustenburg werden om zeven uur 's ochtends met een bladblazer uit bed geblazen, en zelfs de bierestafette, een onderdeel van het afsluitende feest op zaterdag, telde mee voor de einduitslag.

Vier van de veertien teams kwamen uit Wageningen: de teams van studieverenigingen Codon, Alchimica, Nicolas Appert en ondervereniging Nicolas Maillard. In het enige buitenlandse team deden studenten uit Keulen mee aan het toernooi.

Studievereniging Nicolas Appert organiseerde het evenement. Organisator Nelleke van Nieuwenhuyzen is tevreden: "De sfeer was goed en het weer zat mee. Er zijn weinig ongelukken gebeurd." Wel vindt ze het jammer dat Wageningen Universiteit niet m??r bijdraagt aan het evenement. "We krijgen voor de organisatie een ruimte met computers. Andere universiteiten sponsoren soms duizenden guldens. Het is goede reclame voor de universiteit want alle studenten hebben twee leuke dagen gehad in Wageningen."

Het team Chemische binding uit Groningen won evenals vorig jaar de ONCS-wisselbeker. Als extraatje kregen zij een miniatuur gouden trekker. Nieuwenhuyzen: "Dat is voor de lol, want ze zeggen altijd dat wij boeren zijn." Nicolas Appert eindigde als beste Wageningse team op de vierde plaats. | S.L.

.