Nieuws - 22 april 2010

Checking In

Dit weekend komen mijn broertje en mijn nichtje bij me logeren. Ze willen graag het studentenleven in Wageningen proeven. Dat valt nog niet mee want er is soms geen student te vinden in Wageningen.

De straten zijn in het weekend nog net niet het domein van de tumbleweeds, maar van de Wageningse jongeren waar er ineens een stuk meer van blijken te zijn dan je denkt. Maandag tot donderdag overheersen wij studenten het uitgaansleven, vrijdag tot zondag kruipen de wajo's uit hun holen. Als dat maar goed gaat.
Als je een telefoon met internets hebt zoek je altijd een excuus om het ding tevoorschijn te toveren. Je maakt bijvoorbeeld een kiekje van iets grappigs en slingert dat de wereld in. Daar heb je niks aan, de informatiewaarde is nihil maar als je het goed doet weet je een lach op het gezicht van je volgers te toveren. Een andere gadget waar ik enthousiast van word is Foursquare, een soort twitter op locatiebasis. Als je ergens bent dan check je in vanaf je mobiele telefoon met een boodschap. Hoi, hier ben ik, zeg je tegen Foursquare en als je wil geef je je mening over de venue. Als meerdere mensen dat doen functioneert het programma als een gids die je precies wijst waar er wat interessants te doen is. Fourwhere maakt gebruik van deze informatie. Vul Wageningen in en je weet waar je lekker kan eten, waar je goede kaas kan halen en waar het uitzicht mooi is. Er zijn hier dus blijkbaar mensen die dit daadwerkelijk doen. Vooral als ze tijd over hebben: het Computechnion heeft 41 checkins.
Ik wil natuurlijk dat mijn nichtje en broertje een onvergetelijk weekend gaan beleven, maar Foursquare biedt voorlopig nog geen uitkomst. Daarvoor zal ik uit een ander vaatje moeten tappen. We doen wel een rondje langs het lustrum van Transvaal en de International Club in de hoop een paar studenten tegen het lijf te lopen.