Student - 1 februari 2016

Ceres zamelt 1100 euro in voor dementerende ouderen

tekst:
Carina Nieuwenweg

Stichting Durf!, een ondervereniging van W.S.V. Ceres, heeft een bedrag van 1117,05 euro gedoneerd voor de aanschaf van braintrainers voor de bewoners van het Wageningse verzorgingshuis Vilente Pieter Pauw.

Het bedrag was het resultaat  van de inzamelactie Durf!-week, die van 5 tot 9 oktober werd gehouden. Tijdens de inzamelactie werd er op de vereniging elke avond iets georganiseerd om geld in te zamelen. Zo werd er een veiling gehouden en uitgebreid voor de leden gekookt. Ook een goed feestje mocht niet ontbreken op donderdag en op vrijdag werd het geheugen van de studenten zelf getest met een pubquiz.

Onlangs overhandigde Stichting Durf! het bedrag aan de stichting Vrienden van Pieter Pauw.  Het geld wordt gebruikt om braintrainers aan te schaffen voor ouderen in het Wageningse verzorgingshuis met geheugenproblemen zoals Alzheimer of dementie. Niet alleen traint het de geheugen van de ouderen, het zorgt ook voor sociale contacten.

Met het bedrag is een kwart van het totaal aantal benodigde euro’s binnen. Het is de stichting niet gelukt een complete braintrainer te financieren; daarvoor is de software te prijzig.

De stichting, die in 2010 door Ceres studenten is opgericht, steunt met verschillende acties goede doelen in Wageningen. Op deze manier wil de stichting iets voor de stad betekenen. 'Omdat het goede doel dicht bij huis is spreekt het veel meer mensen aan', vertelt Suzan Bruggink, voorzitter van de stichting. 'Je merkt dat mensen echt dankbaar zijn dat we dit doen en dat motiveert. Het is toch anders dan wanneer we een goed doel in een ver land zouden steunen.'

Lees ook: