Student - 22 augustus 2013

Ceres scoort bij record-AID

tekst:
Rob Ramaker
5

Studentenvereniging Ceres heeft tijdens de AID goed geboerd. Maar liefst 210 aankomende studenten hebben zich aangemeld als nieuw lid.

Een belrondje wijst uit dat het recordaantal AID-lopers zich heeft uitbetaald. Alle drie de grote verenigingen hebben dit jaar flink meer aanmeldingen.

Ceres heeft dit jaar de meeste inschrijvingen. De vereniging telt 210 aspirant-leden en daar komen nog 18 ‘nazitters’ bovenop. Dit zijn studenten van Stoas hogeschool die in de week van  Vereniging Introductie Tijd (VIT) onderwijs volgen. Maar ook KSV en SSR-W groeien met respectievelijk 203 en 201 flink. De cijfers zijn wel tussenstanden aangezien er altijd studenten afhaken voor en tijdens de VIT. 


Groeiende studentenaantallen van de Wageningen UR joegen de afgelopen tien jaar ook groei aan bij de verenigingen. En met deze resultaten zetten ze opwaartse trend voort. In 2012 schreven zich 131 nieuwe leden in bij Ceres, na 143 aanmeldingen. KSV hield er 126 over (172 aanmeldingen) en SSR-W 109 (153 aanmeldingen). Het moet nog blijken of de piek van dit jaar incidenteel is. Dreigende afschaffing van de basisbeurs zorgde dit jaar dat relatief veel studenten zich inschreven aan de universiteiten.

Overigens meldden ook kleine verenigingen opvallende groei. Navigators heeft bijvoorbeeld al ruim 30 aanmeldingen, waar 15 in dit stadium normaal is. Unitas was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Re:acties 5

 • lid NSW

  Update: Navigators heeft in totaal 80 inschrijvingen. (tegenover 30-35 de afgelopen 3jaar)

  Reageer
 • Introductiecommissie Nji-Sri

  D.L.V. Nji-Sri heeft 50 inschrijvingen en daarmee maarliefst 60% meer aanmeldingen dan vorig jaar.

  Reageer
 • AM

  NaVitters bedoelen ze volgens mij, ipv nazitters ;). Mooie scores allemaal, Ceres gefeliciteerd met de winst!

  Reageer
 • .

  maar argo is een sportvereniging

  Reageer
  • oud lid

   Klopt!
   En een hoop gezelligheid zoals bij de andere "grote 3"
   Mooi om te zien dat de vier grootste verenigingen van Wageningen een hoop nieuwe leden hebben en kunnen profiteren van de studenten groei.
   Zo blijkt eens te meer dat we collega's zijn en geen concurrenten!

 • Afroeicie WSR Argo

  WSR Argo; 215 ingeschreven afroeiers en 13 afroeiende lente-leden!

  Reageer

Re:ageer