Nieuws - 22 augustus 2013

Ceres scoort bij record-AID

tekst:
Rob Ramaker

Studentenvereniging Ceres heeft tijdens de AID goed geboerd. Maar liefst 210 aankomende studenten hebben zich aangemeld als nieuw lid.

Een belrondje wijst uit dat het recordaantal AID-lopers zich heeft uitbetaald. Alle drie de grote verenigingen hebben dit jaar flink meer aanmeldingen.

Ceres heeft dit jaar de meeste inschrijvingen. De vereniging telt 210 aspirant-leden en daar komen nog 18 ‘nazitters’ bovenop. Dit zijn studenten van Stoas hogeschool die in de week van  Vereniging Introductie Tijd (VIT) onderwijs volgen. Maar ook KSV en SSR-W groeien met respectievelijk 203 en 201 flink. De cijfers zijn wel tussenstanden aangezien er altijd studenten afhaken voor en tijdens de VIT. 


Groeiende studentenaantallen van de Wageningen UR joegen de afgelopen tien jaar ook groei aan bij de verenigingen. En met deze resultaten zetten ze opwaartse trend voort. In 2012 schreven zich 131 nieuwe leden in bij Ceres, na 143 aanmeldingen. KSV hield er 126 over (172 aanmeldingen) en SSR-W 109 (153 aanmeldingen). Het moet nog blijken of de piek van dit jaar incidenteel is. Dreigende afschaffing van de basisbeurs zorgde dit jaar dat relatief veel studenten zich inschreven aan de universiteiten.

Overigens meldden ook kleine verenigingen opvallende groei. Navigators heeft bijvoorbeeld al ruim 30 aanmeldingen, waar 15 in dit stadium normaal is. Unitas was nog niet bereikbaar voor commentaar.