Nieuws - 24 oktober 2002

Ceres-lid drie minuten in De zwakste schakel

Ceres-lid drie minuten in De zwakste schakel

Ceres-lid Michiel Bouma was op vrijdagavond 18 oktober te zien in De zwakste schakel, een spelprogramma van RTL 4. Hij was echter maar drie minuten op tv. Zijn medekandidaten, die ieder ??n van de acht andere corpora in Nederland vertegenwoordigden, stemden hem na een ronde weg.

Het argument voor het wegstemmen van Bouma was 'dat hij uit Wageningen kwam'. Bouma was weinig verrast door deze uitkomst en legt uit dat dit bij het spel tussen de verenigingen hoort. "Ceres is veruit de kleinste vereniging. Daarnaast wordt Wageningen een rood en pluizig boerengat gevonden."

Bij de uitgebreide selectieprocedure voor het programma lette de omroep vooral op de reacties van de potenti?le kandidaten. "Ze zijn tenslotte niet op zoek naar mensen met brein", schampert Bouma. Hij gaat voor geen goud meer naar een Hilversumse studio, met al die opsmuk achter de schermen. Toch bleef hij die vrijdagavond thuis om naar de uitzending te kijken. "Ik hoop dat er niet nog minder aanmeldingen voor de universiteit komen doordat Wageningen weer werd afgezeken", aldus Bouma. | Y.d.H.