Student - 11 november 2014

Ceres-leden opgepakt om ketchup-incident

tekst:
Nicolette Meerstadt,Carina Nieuwenweg
42

Twee Ceres-leden zijn afgelopen donderdagnacht opgepakt door de politie omdat ze zich toegang hadden verschaft tot een KSV-huis. De twee besmeurden het plafond en de muren van de keuken met ketchup. De KSV-ers betrapten hen, hielden de deur van het huis dicht en belden de politie.

Donderdagnacht bij KSV. Muziek dreunt uit de boxen, en het is er stampvol. Temptation Island, een open feest, is in volle gang. Twee eerstejaars, beide lid bij Ceres, willen heel graag naar binnen. Maar ze komen te laat.

‘De deur was al gesloten’, vertelt één van hen. ‘We dachten dat we misschien via de achterkant van het gebouw naar binnen konden. En daar stond een deur wagenwijd open.’ Omdat het om hetzelfde pand ging, dachten de twee dat het bij KSV hoorde. Ze slopen naar binnen. ‘Eenmaal binnen was er geen feest te bekennen en bleek het gewoon een huis te zijn. Natuurlijk waren we verbaasd. Wie laat er nou een huisdeur open staan zonder dat er iemand thuis is?’

Daarop bedachten de twee dat ze wel studentikoze grap konden uithalen. ‘Alleen om te laten zien dat het niet handig is je deur zomaar open te laten’, vertellen de twee, die graag anoniem willen blijven. ‘Daarom hebben we in de keuken de ketchupfles gepakt en de keuken besmeurd. Toen we klaar waren en weg wilden gaan heeft de bewoonster ons blijkbaar gezien. Ze heeft snel de deur van buitenaf op slot gedraaid. De politie werd gebeld en voor we het wisten werden we opgepakt.’ 

Fransjes Achtertuin, zoals het huis heet, is een KSV huis. De voorzitter van de vereniging was snel ter plaatse om in te grijpen. ‘De keuken was besmeurd met lijnen ketchup over muren en plafond’, mailt hij desgevraagd. ‘Aangezien de personen niet gerechtigd waren het pand binnen te gaan hebben we besloten de politie erbij te betrekken voor een correcte afhandeling van deze situatie.’ Een studentikoze oplossing voor de situatie lag wat hem betreft niet voor de hand: ‘Wij waren niet bekend met het motief van de personen die in het woonhuis aanwezig waren. De rommel die we aantroffen gaf ook geen reden tot het bedenken een 'leuke' oplossing.’ Bovendien, vertelt hij, stond de deur helemaal niet wagenwijd open.

De twee insluipers zijn bij nader inzien niet erg blij met hun actie. ‘We hebben er erg veel spijt van. Op het moment zelf dachten we dat het een leuke grap was. Het had ook niets te maken met het feit dat het een KSV huis was en wij van Ceres zijn.’ Het verhaal kan voor de twee nog een vervelend staartje krijgen. ‘Dat de politie erbij werd gehaald hadden we niet verwacht. We hebben ons lesje wel geleerd.’

KSV heeft aangifte gedaan wegens vernieling en legt de verdere afhandeling ervan bij de politie. Ceres geeft aan het een onverantwoordelijke daad te vinden en distantieert zich dan ook van de actie.


Re:acties 42

 • docent

  Soms schaam ik me echt dat ik hier les geef. Stelletje kleuters!

  Reageer
  • Piet Hein

   soms schaam ik me voor docenten....
   maatja daar zeg ik ook niets over

  • docent

   Even serieus, Piet Hein: een wildvreemd huis binnendringen, door een al dan niet openstaande deur, en dan de keuken volsmeren met ketchup, dan ben je toch niet normaal? Dan zit er toch een flinke steek bij je los?

  • Hein Piet

   wie is Piet Hein?

 • Broer Konijn

  Wat mij een beetje tegen het verkeerde been stoot is hoe de resource hier mee omgaat en deze personen hier neer zet, los of de actie nou wel een studentikoze grap was of een brute poging tot inbraak.

  De jongetjes in kwestie hebben duidelijk gemaakt naar de resource zelf dat dit een individuele actie was en dat Ceres hier dus niet mee te maken heeft. Ceres zelf heeft zo te lezen ook aan te geven dat ze zich hiervan distantiëren. Dit staat letterlijk zo in het "artikel".

  Waarom zet de resource dan toch groot in de titel "Ceresleden opgepakt", voor hetzelfde geldt hadden ze er neergezet "Biotechnologen opgepakt" of "Twee individuen die toevalligerwijs over een penis beschikken opgepakt" etc.

  Dit is gewoon een extreem stukje lage journalistiek en sensatie zoeken van de Resource. Mag ik vragen aan de Resource wie dit walgelijke stukje proza heeft geschreven en of dit überhaupt langs een eindredactie gaat?

  Daarbij even over het artikel zelf, apart dat meneer de voorzitter van KSV zich hier dan mee gaat bemoeien als voorzitter zijnde gezien dit puur om het huis ging. Had dan gewoon als `persoon` ingegrepen, dat beetje autoriteit zou je zonder je titel ook nog wel moeten kunnen uitdragen. Raar dat de vereniging zich hier dan mee gaat bemoeien.

  Reageer
  • mooie lul

   sterke punten chapeau,
   resource inderdaad lekker hype, is dat nodig of is de resource een wetenschappelijk blad?

  • biotech

   niets tegen biotechnologen.

  • Nicolette Meerstadt

   *********** (reactie verwijderd)

  • Broer Konijn

   Ah een antwoord, dat is mooi. Nicolette, mag ik dan vragen wat je dan zelf vindt van het beeld dat ik van de Resource schetst als het gaat om dit soort artikelen?

   Begrijp me niet verkeerd, ik vind het leuk dat dit soort "studenten sensatie" ook in de resource terecht komt. Kijk alleen al naar de reacties, al dan niet allemaal even hoogstaand, jullie bereiken zowaar een nieuwe publiek. Maar probeer dan wel als Resource zijnde een objectief beeld te schetsen en het niet bij voorbaat al te kleuren dmv nu bijvoorbeeld te titel, die taak is niet aan jullie weggelegd naar mijn mening. En al helemaal niet als die twee grapjassen zelf tegen jullie al aangeven dat "Het had ook niets te maken met het feit dat het een KSV huis was en wij van Ceres zijn."

  • Nicolette Meerstadt - webredacteur

   Bovenstaande reactie is niet van Nicolette Meerstadt en is daarom verwijderd.

 • Lid die het beter weet

  Tja, politie bellen was gerechtvaardigd geweest op het moment dat de bewoners het als 'privé-kwestie' hadden willen oplossen. De bewoners van het huis hadden dan de politie kunnen bellen uit angst. Op het moment dat het KSVbestuur zich ermee gaat bemoeien wordt het geen privé-aangelegenheid meer, maar een verenigingszaak, met de bijbehorende studentikoze regels. Dan is het raar om de politie te bellen en dient er een creatievere oplossing gevonden te worden.


  Reageer
 • Lid

  Als ik dit soort dingen lees krijg ik altijd spijt dat ik lid ben geworden bij Ceres. Ik had op KSVo zoveel meer kunnen zijn dan wat ik nu ben

  Reageer
 • Koen (ksv)

  Resource haat zaaiers

  Reageer
 • Albertus

  KSV? wat is dat niemand kent die gasten

  Reageer
  • gozer

   precies.. daarom hebben ze de politie er ook bij gehaald.. je kan ze ook geen studenten meer noemen, is ze het niet waard

 • knor knor

  Ceres is toch het lachertje van het studentencorps?

  Reageer
  • Koning admiraal legend

   True, ksv is toch het lachertje van dat verband dat niemand kent?

 • Hippiefucker

  Peace

  Reageer
 • -

  Heerlijk dat mensen van ceres, de knorren van het nederlands studentencorps zich zo lekker onterecht stoer voelen binnen wageningen. Trieste lui die deze reacties plaatsen en huizen binnenvallen studentikoos vinden. Denks eens na.

  Reageer
  • Lid

   hebben we al gedaan. Namelijk de keuze om Lid te worden. Succes is een keuze.

 • Datisooknietwaar

  @doet er niet toe: er staat toch duidelijk dat de voorzitter van KSV heeft besloten om de politie er bij te halen?

  Waar slaat je opmerking dan op. Zullen vast niet alleen Ceres-leden zijn die het overdreven vinden dat de politie er is bijgehaald.

  Reageer

resource_wageningenur_nl_forum_reactions_wrapper for object 42 of type wm_language nl_gx_webmanager_cms_core_implementation_languageimpl 1

 • Lidsma

  UP! Leuke discussies. Bra'vo!


Re:ageer