Nieuws - 1 februari 2018

Ceres gaat feesten op De Dreijen

tekst:
Linda van der Nat

Studentenvereniging Ceres organiseert komende zomer ruim vijf dagen lang lustrumactiviteiten in het Wiskundegebouw op de Dreijen. De bewoners van het pand moeten een tijdje hun kamer uit.

De lustrumcommissie van studentenvereniging Ceres © Ceres

Ceres bestaat dit jaar 140 jaar. De studentenvereniging viert dit het hele jaar door met activiteiten zoals een reünistenveiling, een symposium en een gala. De feestweek zal zich echter niet afspelen op de sociëteit, zoals gebruikelijk tijdens andere lustra, maar op De Dreijen. De oude campus van de universiteit is van 7 tot 12 juli omgedoopt tot het Elysion.

Het leek de lustrumcommissie leuk om het dit jaar anders te doen, vertelt commissievoorzitter Lorraine Smits. ‘In andere steden zie je ook vaak een speciaal lustrumterrein. Het Wiskundegebouw is voor ons een mooie locatie. Het ligt zo’n 800 meter van onze sociëteit en veel oud-leden hebben er nog les gehad.’ Bovendien heeft het gebouw uit het begin van de jaren zeventig veel charme, vindt Smits, door de grote collegezalen en de balustrades op de eerste verdieping. De familiedag op 8 juli en twee grote open feesten op 8 en 12 juli zullen onder meer op het festivalterrein plaatsvinden.

Elders
Momenteel wonen er vijf mensen in het pand. De lustrumcommissie is met hen in overleg dat zij gedurende de feestelijkheden elders verblijven. ‘Ze zijn natuurlijk van harte welkom op het feest, maar ze kunnen pas hun kamer weer in als het feest is afgelopen en de boel is opgeruimd’, aldus Smits. Volgens de commissievoorzitter hebben de bewoners positief gereageerd op het verzoek van de studentenvereniging.

Het programma is inmiddels bekend. De openingsdag op 7 juli begint met een reünistendag. Leden en oud-leden zullen dan in een stoet met koetsen en paarden een route door Wageningen lopen met aansluitend een openingsceremonie in de kerk op de Markt.