Student - 17 april 2008

Central wint reis naar Mallorca

Het Wageningse studentenhuis Central is zaterdag 12 april tweede geworden in de wedstrijd Studentenhuis van het jaar 2008, georganiseerd door Berentzen Apfelkorn. Na een spannende strijd om een geheel verzorgde vakantie naar het Griekse Chersonissos gingen de bewoners naar huis met tickets naar Mallorca.

De bewoners van Central met alle spullen die ze bemachtigden tijdens de finale

Foto: Central

Tijdens de finale moesten de vijf overgebleven huizen door ruilacties een zo groot mogelijk voorwerp bemachtigen. Inzet van de ruilactie was een Berentzenappel. ‘We hebben zaterdag ons uiterste best gedaan en met veel succes. Aan het eind van de dag hadden we allerlei objecten verzameld zoals een opblaaseiland, Hawaïslingers, opblaaskrokodillen en zelfs pitabroodjes met een fles ouzo om de jury te overtuigen dat wij de terechte overwinnaars zijn’, vertelt bewoner Jochiem Hendriksen.
Helaas had Central niet het grootste object. Het Nijmeegse studentenhuis Gang 102 wist door ruilhandel een legertent te bemachtigen en werd daarmee de winnaar. ‘De jury vond ons wel met stip het meest creatieve huis van de wedstrijd en wil dat creativiteit volgend jaar een grotere rol krijgt in de finale. Helaas kopen we daar nu niets voor.’
Gelukkig ging Central niet met lege handen naar huis. Alle finalisten ontvangen een achtdaagse reis voor vijf personen naar Mallorca. ‘De organisatie heeft ons toegezegd om voor de overige zeven huisgenoten een goedkope reis te regelen. Zo kunnen we toch met het hele huis op vakantie.’
En volgend jaar nemen ze revanche. ‘Met de ervaring die we dit jaar hebben opgedaan, ligt er volgens mij geen enkele hindernis in de weg om die hoofdprijs te bemachtigen’, zegt Hendriksen. Central heeft intussen de smaak te pakken en is druk op zoek naar andere studentenwedstrijden.