Organisatie - 15 juni 2016

Cateraar doet oproep voor oplossing diefstal bestek (video)

tekst:
Vincent Koperdraat
8

Hans Budding, de locatiemanager van cateraar OSP in Orion, wil een oplossing voor de diefstal van zijn bestek. Studenten die met een goed en uitvoerbaar idee komen krijgen een beloning.

Meer over dit onderwerp:

Re:acties 8

• Oberon Berlage

Iedereen aan het begin van het jaar een setje bestek geven. Met 10.000 studenten is dat een duur grapje lijkt me. In plaats van straffen als mensen het bestek meenemen naar huis, kun je beter belonen als ze het weer mee terugnemen naar de cateraar. Dus:

Zorg voor een fancy OSP Spork.

Voor een paar euro kun je je OSP Spork 2016 kopen. Een kleine investering die je er weer uit kan halen door een jaar lang korting te krijgen op maaltijden waar je bestek voor nodig hebt.

Het loont dus om je spork te bewaren omdat je korting krijgt en je kan er meteen mee eten. Voor OSP meteen een stukje klantenbinding (want je krijgt elke keer korting). En voor jezelf een handige (bestek)tool voor onderweg. Win-win-win.

Spork: http://www.campz.nl/463311.html
    Er is vast wel een relatiegeschenkenhandelaar die er een mooi OSP logo op wil drukken. Dit concept kun je natuurlijk ook toepassen op gewoon bestek, maar een Spork is makkelijk bedrukken, niet heel duur en er zijn genoeg kleuren om elk jaar een ander kleurtje te nemen.

• Dennis

wellicht een stille tocht organiseren op de campus?

• Prachtig

Whahahahaha +1

• 2P1S

I suppose they have to cut corners everywhere..

[url=https://postimage.org/][img]https://s31.postimg.org/wwwwgto7v/Campus_bestek.jpg[/img][/url][url=https://postimage.org/]image hosting 30 mb[/url]

• 2P1S

• Man man man

Statiegeld erop. Uiteraard wel bestek met logo'tje gebruiken.
    Bestek alleen bij de kassa verkrijgbaar waar je dus betaalt voor het bestek. Bij het weggaan simpel terug te krijgen in de vorm van een waardebon die weer bij de catering kan worden besteed.

Klaar.

• Zoete Lieve Gerritje

Door er 'klaar.' achter te zetten klinkt het simpel, maar de vraag is: Is deze oplossing niet duurder dan het probleem zelf? Er moeten waardebonnen gedrukt worden, het zijn extra handelingen voor de medewerkers (dus extra medewerkers nodig?) en er moeten logo's op het bestek gezet worden.

Als je kijkt naar de aantallen couverts die gestolen worden, dan mag een oplossing maximaal een euro'tje of 10 per dag kosten dat de kantine open is. Alle kosten van een werknemer in ogenschouw nemende, dan mag het nog geen 20 minuten extra werk per dag kosten.

En dat geeft op zijn beurt wel weer aan dat Hans gelijk heeft. Het probleem is vanuit bedrijfeconomisch perspectief veel te klein om er zo'n groot punt van te maken.

• Man man man

Ja ben ik met je eens. Het is in wezen een non-probleem obv de kosten, al vind ik het vrij treurig dat zulk stelend volk op de uni loopt.

• Claus Pauwper

Hans, respect voor je vak. Ik hoef geen koffiebon van je als je mijn voorstel kiest. Begin met het markeren van je bestek. Misschien helpt dat al. Zo niet kun je een tijdje later per 10 teruggebrachte items een koffie gratis geven.

• Criticaster

Chippen? GPS?
    radioreceiver die op het moment dat je het pand er mee uitloopt 220volt op het bestek zet?
    Of bestek kiezen wat of gruwelijk lelijk is,
    of qua gebruiksvriendelijkheid niet handig is?
    statiegeld?
    bring-your-own?

Er zijn legio mogelijkheden, studenten kunnen wel wat hebben, behalve kritiek.

• Hans

Dit is nu al het 3e item dat Resource besteed aan dit kulonderwerp. Gaan we binnenkort ook plaatsen dat de toiletten te vaak worden onder gescheten? En mogen we dan ook ideeën aandragen om dat te stoppen? Dit soort zaken gebeuren overal, zijn vrij normaal en totaal niet noemenswaardig.

Kom liever met onderwerpen op niveau, of gewoon met niets.

• Kazan

Dus diefstal is een kulonderwerp? Leer je gewoon eens te gedragen!

Met je niveau!

• Hans

Natuurlijk is diefstal uiterst kwalijk, maar de manier waarop het nu uitgemeten wordt doet totaal geen recht aan het doel van een universiteitsblaadje. Dit is een probleem waar alle cateraars landelijk mee te maken hebben, al 100 jaar, dus dat verdient echt geen extra aandacht meer in Wageningen.

• Kazan

Tja als je zo denkt dan zal het nooit wat veranderen.

Maar volgens mij hebben de cateraars op de Campus van de Wageningen Universiteit er last van. Dus dan mag het wat mij betreft in het Universiteitsblad komen.

• Henk

Hans je hebt helemaal gelijk, dit is echt verloedering van een universiteitsblad. Ik neem Resource al een tijdje niet heel serieus meer maar de reeks aan artikelen en aandacht over het bestek van de cateraar is ongelooflijk.. Dit is echt een first world problem waar een universiteitblad als de Resource zichzelf alleen maar belachelijker mee maakt.

Aan de cateraar, vraag eerst andere cateraars bij andere universiteiten en hogescholen voordat je probeert het wiel opnieuw uit te vinden zou ik zeggen.

• Steef

Hans en Henk zijn dan ook zeker van het soort studenten die wel iedere dag zeiken over de prijzen in de kantines op de campus.

• Jerry

Jerry Jerry Jerry!

• Roekoe

En, hoe kunnen we onze ideeën indienen? Email, postduif?

• postnl

Probeer gewoon alles dan komt er vast een aan.