Organisatie - 24 april 2015

Campus onderdeel Culturele Ronde

tekst:
Roelof Kleis

De tweejaarlijkse Culturele Ronde van Wageningen doet voor het eerst ook de campus aan. Zaterdag en zondag staan Forum en Impulse in het teken van de kunst.

In Forum staat Betty van Gelder (secretaris medezeggenschap) met haar beeldhouwwerk. In totaal 25 werken in keramiek en steen laat zij zien. Van Gelder doet voor de tweede keer mee aan de Culturele Ronde. Zij maakt abstract werk met  ‘een verhaal erachter’. Op de foto haar nieuwste keramiek ‘Promise’. ‘Ik begin altijd met een blok klei of steen zonder vooropgezet plan. Ik weet nooit van tevoren wat het wordt. De vorm komt vanzelf.’

De Culturele Ronde concentreert zich in de binnenstad. Het uitstapje naar de campus is een gok. Het is maar de vraag hoeveel mensen er zullen komen. ‘We zijn met zijn vieren. Er exposeren ook drie schilderessen. Dat is wel gezellig. En gelukkig wordt het niet zo mooi weer.’ Van Gelder is voor het WUR-publiek geen onbekende. Ze exposeerde onlangs een paar maanden in de Forum-bibliotheek. Resource portretteerde haar vorig jaar in de rubriek Liefdewerk.

Behalve Van Gelder zijn er nog twee WUR-medewerkers die mee doen aan de Culturele Ronde. Clementine Sluijsmans (receptie, FB) exposeert haar schilderijen en objecten in de Praktijk voor Fysiotherapie (Nude 30). Jasper Hulshoff Pol (Finance & Control, PSG) toont zijn schilderwerk (van meestal ezels) in de Wikkel (Molenstraat 8).   

ezel.JasperHulshoff-Pol.jpg

Aan de Culturele Ronde doen 81 kunstenaars mee die exposeren op in totaal 46 locaties in Wageningen. De Ronde is zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur. In museum De Casteelse Poort is tot en met zondag een overzichtstentoonstelling. Van elke deelnemende kunstenaar aan de route is een kunstwerk te zien in het museum en het bijbehorende Koetshuis. De toegang is gratis.