Organisatie - 21 januari 2014

Campus in beeld voor prijs

tekst:
Roelof Kleis
3

De campus is in beeld voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit. De prijs wordt om het jaar uitgereikt voor bijzondere ruimtelijke projecten.

De campus is een van de tien voorgedragen projecten die volgens de provincie een speciale bijdrage leveren aan de Gelderse omgeving. Het bijzondere aan de campus is volgens de jury dat er ruimte is gemaakt voor innovatie en ontmoeting tussen wetenschap, onderwijs en het bedrijfsleven. Met de opvallende gebouwen en de kunstroute is het terrein daarnaast ok aantrekkelijk voor bezoekers.

De prijs wordt om het jaar uitgereikt. Naast de jurystem is er ook een publieksprijs van 5000 euro te winnen. Stemmen daarvoor kan op de site van de provincie. Op die site staan alle genomineerde projecten beschreven. Naast de campus is in deze omgeving ook volksuinencomplex De Koekelt in Ede voorgedragen.

Iedereen die een stem uitbrengt, maakt kans op een prijs. Naast toegangskaarten voor Park de Hoge Veluwe (voor de stemmer met de beste motivatie voor de keuze) worden tien boeken verloot over de prijsvraag. Stemmen kan tot uiterlijk donderdag 27 februari 2014, tot 12.00 uur. Op 5 maart wordt de winnaar bekend gemaakt.

Re:acties 3

 • Jan-Willem Kortlever

  Oké, over smaak valt niet te twisten en door middel een stemming komt er vast een winnaar uit de bus. Feit is wel dat de campus na de opening van Orion helemaal een wirwar is van paden waarbij je nog steeds via een omweg van A naar B moet. Ik mis alle logica.

  Reageer
 • Roelof

  @campusfreak Klopt, maar dat was een oordeel van de gebruikers. Wij dus. De gemeente Wageningen heeft de campus voorgedragen. Dat is het verschil. De provincie heeft deze tien kandidaten uieindelijk genomineerd. Een externe jury (samenstelling mij onbekend) gaat nu bekijken wie er wint. Daar zullen ongetwijfeld deskundige mensen in zitten. Planologen en landschapsarchitecten neem ik aan. Hetzelfde slag mensen dus dat dit soort 'platte, saaie grasvlaktes' bedenkt. Het thema van de prijsvraag voor ruimtelijke kwaliteit is ditmaal overigens: Ademruimte voor steden en dorpen. En je kunt zeggen wat je wilt, maar er valt hier genoeg te ademen.

  Reageer
 • campusfreak

  Dit staat toch wel haaks op het onderzoek waaruit bleek dat de campus vooral een platte, saaie grasvlakte is waar volgens de gebruikers weinig aan te beleven valt.

  Reageer

Re:ageer