Nieuws - 21 januari 2014

Campus in beeld voor prijs

tekst:
Roelof Kleis

De campus is in beeld voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit. De prijs wordt om het jaar uitgereikt voor bijzondere ruimtelijke projecten.

De campus is een van de tien voorgedragen projecten die volgens de provincie een speciale bijdrage leveren aan de Gelderse omgeving. Het bijzondere aan de campus is volgens de jury dat er ruimte is gemaakt voor innovatie en ontmoeting tussen wetenschap, onderwijs en het bedrijfsleven. Met de opvallende gebouwen en de kunstroute is het terrein daarnaast ok aantrekkelijk voor bezoekers.

De prijs wordt om het jaar uitgereikt. Naast de jurystem is er ook een publieksprijs van 5000 euro te winnen. Stemmen daarvoor kan op de site van de provincie. Op die site staan alle genomineerde projecten beschreven. Naast de campus is in deze omgeving ook volksuinencomplex De Koekelt in Ede voorgedragen.

Iedereen die een stem uitbrengt, maakt kans op een prijs. Naast toegangskaarten voor Park de Hoge Veluwe (voor de stemmer met de beste motivatie voor de keuze) worden tien boeken verloot over de prijsvraag. Stemmen kan tot uiterlijk donderdag 27 februari 2014, tot 12.00 uur. Op 5 maart wordt de winnaar bekend gemaakt.