Nieuws - 4 februari 2020

Campus figureert op witte doek

tekst:
Roelof Kleis

Een Wageningse hoogleraar die verslaafd raakt aan een pistool? In de film Boy meets gun kan het. Deze week te zien op doek en tv.

© Pupkin

De titel is een beetje misleidend. Boy meets gun gaat helemaal niet over een jongen. Tenzij je de mening bent toegedaan dat in elke man altijd een jongetje verscholen zit. De boy in de film is een Wageningse hoogleraar Evolutionaire Filosofie die Maarten Moreau heet. De hoogleraar komt bij een winkelroof toevallig in het bezit van het wapen, een pistool.

Saai
Het pistool brengt nieuw leven in zijn saaie en verveelde bestaan als hoogleraar. Met dat idee ging scriptschrijver Willem Bosch aan de haal. De Wageningse regisseur Joos van Hezik (onder andere de serie Treur Teevee) besloot het verhaal in zijn eigen vertrouwde omgeving af te laten spelen. De hoogleraar werd dus een WUR-hoogleraar.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Een deel van de opnames vonden afgelopen najaar plaats op de campus. Met echte studenten als figuranten, waarvoor destijds in Resource een oproep werd gedaan. De film is donderdag eenmalig te zien (21.00 uur) in het Heerenstraat Theater. Regisseur van Hezik leidt de film in en beantwoordt na afloop vragen. Wie daar niet op wil wachten kan een dag eerder terecht op NPO3 (21.20 uur).

Boy meets gun, Nederlands (Engelse ondertiteling). Duur 1:24 uur.