Nieuws - 27 januari 2018

Campus breidt uit met tentencomplex

tekst:
Didi de Vries

Eind februari wordt op de campus van WUR een tentencomplex opgebouwd. Daarin vinden een groot aantal evenementen plaats in het kader van het honderdjarig jubileum van WUR.

100 years WUR is straks prominent aanwezig op de campus © Jeffrey Mulder/ Riwojo

Het zesdelige tentencomplex wordt op maat gemaakt voor 100 years WUR en dient als centrale ontmoetingsplek. ‘Het podium in de plenaire zaal gaat veel gebruikt worden komende maanden’, zegt Door van der Sloot, organisator 100 years WUR. Er kunnen 500 mensen zitten, maar als alle zijtenten ook in gebruik zijn, kunnen er 1000 mensen terecht. ‘Die ruimte is zeker nodig voor de verschillende symposia en bijeenkomsten die hier gaan plaatsvinden’, zegt Van der Sloot.

Het tentencomplex komt op het veld tussen Orion en Atlas te staan. De hoofdingang is gericht op Gaia en Lumen. Aan die kant zijn ook een overdekt en een onoverdekt terras. Naast de grote hal worden er vijf kleinere tenten aangesloten. Daardoor is er een aparte ruimte voor bijvoorbeeld een diner of een kleinere bijeenkomst.

Het eerste evenement in het tentencomplex is de opening van het feestjaar op 8 maart. Half juli verdwijnt de congreslocatie weer, maar activiteiten binnen het honderdjarig jubileum gaan door tot eind november.

Lees meer