Nieuws - 30 augustus 2007

Campus

Nog vijf nachtjes slapen en dan komen Hare Majesteit en onze eerste minister naar Wageningen om onze campus te openen. Het moet voor het motorescorte van de Koninklijke Marechaussee geen probleem zijn om het Forumgebouw te herkennen, want volgens intranet is deze prachtige blikvanger vanaf de A12 te zien. Voor Balkenende is het ook niet moeilijk, want onze jeune premier raakt de weg nooit kwijt.
Er is geen sprake van dat onze campus een bedrijventerrein is dat de horizon vervuilt. Wij zijn een milieu- en natuurvriendelijke universiteit. Daarom is er een geurroute aangelegd met aangenaam riekende bloemen en planten. Er is aan alles gedacht, want als een student zakt of als zijn geliefde het uitmaakt is er, net als op een begraafplaats, een treurroute met droevige bomen en struiken. Misschien komen er nog wel bordjes met treurgedichten van Jacques Perk over Mathilde. En dat is nog niet alles. Er is een fruittuin met verboden vruchten en er is een slenterroute voor studenten die willen uitrusten op de grazige weiden langs de vijvers.
Het wordt een memorabele dag. Niet alleen door de komst van onze vorstin, maar ook door de toespraak van Balkenende die de waarden en normen van onze missie zal prijzen en als klap op de vuurpijl Wageningen een voorbeeld noemt van een innovatieve universiteit waar andere instellingen een puntje aan kunnen zuigen.
Jammer is het wel dat de studenten overdag uit de stad verbannen worden. Door de campus is het centrum straks een stuk minder gezellig.