Nieuws - 30 mei 2012

California Dreaming

tekst:
Suzanne Overbeek

Wie? Roos Nijman, masterstudent Food Technology. Wat? Masterthesis over oligosachariden in moedermelk en flesvoeding. Waar? University of California, Davis

28-Lunch_and_labwork_%283%29.jpg
Davis is niet groot, maar er zijn veel (internationale) studenten en het is super gezellig. Elke avond is er wel iets te beleven: een pubquiz, barbecue, potluck (waar iedereen iets kookt uit zijn/haar land) clubbing downtown, een hot tub party, een fraternity party of een huisfeest. Op de feestjes drink je jungle juice (alle sterke drank die je kunt vinden gemengd met felgekleurde superzoete siroop) in een rood plastic bekertje, net zoals in de American Pie-films. Gelukkig waren de werktijden in het lab erg flexibel, zodat ik soms net iets langer kon uitslapen.
Mijn masterthesis gaat over het verschil tussen moedermelk en flesvoeding, met de focus op componenten die belangrijk zijn voor de gezondheid van de baby. In het begin werkte ik heel hard van negen tot zes en boekte ik veel resultaten. De laatste paar maanden had ik daardoor de tijd om wat relaxter te doen.
Ik heb meerdere National Parcs bezocht en ben naar Hawaï, Las Vegas, Los Angeles, San Diego en San Francisco geweest. De rotsen van de Grand Canyon, de vlaktes van Death Valley en Joshua Tree, de valleien van Yosemite en Zion, de hoge bomen van de Red Woods, het zijn allemaal schitterende natuurwonderen. De ene week ging ik op mijn snowboard door de sneeuw in de bergen en het volgende weekend liep ik door de woestijn met 28°C.
Amerikanen zijn heel vrij, op straat spreken mensen je spontaan aan om je een complimentje te geven. Ze zijn vrolijk en geïnteresseerd in je, superleuk! In de avondwinkels lopen mensen in hun pyjama of joggingbroek rond en bij de kassa maakt de opgewekte caissière gerust een uitgebreid praatje met je over je studie.  Als je ook op stage naar Amerika gaat, probeer werk en genieten te combineren. Ga mee met zoveel mogelijk uitstapjes en geniet vooral van al het moois dat dit land te bieden heeft.