Student - 6 juni 2017

CSF pakt zetel terug van VeSte (video)

tekst:
Linda van der Nat,Vincent Koperdraat
2

De Christelijke Studenten Fractie (CSF) heeft volgend jaar weer twee zetels in de studentenraad. De plek die ze tijdens de vorige studentenraadsverkiezingen kwijtraakten aan VeSte is weer terug in CSF-handen. S&I blijft stabiel met drie zetels.

© Vincent Koperdraat

Rector magnificus Arthur Mol maakte vanmiddag tijdens de lunchpauze de uitslag bekend van de studentenraadsverkiezingen. Die liepen van 29 mei tot en met 1 juni.

Het opkomstpercentage lag dit jaar op 40,84 procent. 'Een geweldig resultaat', vond rector Mol. Met dergelijke cijfers bewijst de raad haar legitimiteit, vindt hij.

Nopjes
Er zijn geen grote verschuivingen in de zetelverdeling. VeSte geeft de zetel die zij vorig jaar van CSF afsnoepte, weer terug. S&I (Sustainability & Internationalisation) blijft op drie zetels staan. Joanne Rink, nummer twee op de lijst van CSF, is in haar nopjes met haar uitverkiezing. 'Ik kan het nog niet helemaal geloven', reageert ze.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Re:acties 2

 • L.

  Breek het Establisment!

  Reageer
 • Sjaak

  Gerechtigheid!

  Reageer
  • buurman&buurman

   Of zoals ze in sommige landen zeggen: Allāhu akbar!

  • Sjaak

   Haha. Niet grappig.

resource_wageningenur_nl_forum_reactions_wrapper for object 42 of type wm_language nl_gx_webmanager_cms_core_implementation_languageimpl 1

 • Correct

  This is not correct. CSF will have one additional seat, bringing the total up to two seats next year.


Re:ageer