Organisatie - 28 mei 2009

CHILEENS BEZOEK OP WAGENINGEN UR

nieuws_3277.jpg

Foto: Bart de Gouw

Prinses Máxima praat met een jongen die meedoet aan de voedingsproef van prof. Kees de Graaf in het Restaurant van de Toekomst. De Graaf onderzoekt hoe we de aversie van kinderen tegen groenten kunnen verminderen. Máxima, koningin Beatrix en de Chileense president Michelle Bechelet bezochten Wageningen UR op 27 mei en kregen een warm applaus in Forum van toegestroomde studenten en medewerkers. Daar ondertekende de Chileense minister van landbouw, Marigen Hornkohl, twee samenwerkingsovereenkomsten met LNV-minister Gerda Verburg en bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen. Dr. Robert van Gorcom deed uit de doeken hoe het RIKILT de oorzaak van dioxine in Chileens varkensvoer heeft opgespoord in een gezamenlijk onderzoeksproject met de Chileense overheid.