Nieuws - 7 november 2013

C1000 Tarthorst meeste fairtradeproducten

tekst:
Linda van der Nat

De C1000 in winkelcentrum de Tarthorst is door Milieudefensie in het zonnetje gezet om het fairtrade assortiment. De winkel heeft met 228 landelijk de meeste fairtradeproducten in de winkel staan.

Ook supermarkt Hoogvliet aan De Arc scoort goed. De winkel staat in de top 5 van meest biologische assortiment: 751. De keten is landelijk zelfs de beste als het gaat om biologische waren. Gemiddeld telt een vestiging van Hoogvliet 398 producten met het EKO-keurmerk.

Milieudefensie doet elk jaar de EKO-telling, waarbij het kijkt hoeveel fairtrade en EKO-producten een reguliere supermarkt in de winkel heeft staan. Het aantal producten met het EKO-keurmerk lag met een gemiddelde van 155 producten dit jaar 10 procent hoger dan vorig jaar. Het fairtrade aanbod steeg zelfs met 20 procent naar gemiddeld 41 producten.

‘Het is goed om te zien dat, ondanks de crisis, het biologische en fairtrade aanbod blijft groeien’, aldus Jacomijn Pluimers, campagneleider Voedsel bij Milieudefensie. De afgelopen zeven jaar is het biologisch aanbod elk jaar gestegen, gemiddeld met 16 procent. Daarom stopt Milieudefensie met de landelijke EKO-tellingen. Volgens de organisatie is biologisch niet langer voor speciaalzaken, maar heeft het zijn weg gevonden naar de schappen van alle supermarkten.