Nieuws - 1 februari 2017

Busreis naar Wageningen voor Unilever-onderzoekers

tekst:
Albert Sikkema

Unilever Research, dat zich over twee jaar wil vestigen op de Wageningse campus, biedt haar onderzoekers in Vlaardingen busvervoer aan naar de nieuwe vestiging in Wageningen. Dat stelt de vakbond CNV Vakmensen, die met de directie overlegt over de verhuizing.

Foto: Shutterstock

Unilever biedt collectief busvervoer aan voor de medewerkers in Vlaardingen in de eerste jaren na de verhuizing van het R&D-centrum naar Wageningen. De busreis maakt deel uit van een sociaal plan, dat ervoor moet zorgen dat alle achthonderd werknemers in Vlaardingen hun baan kunnen behouden.

Onderzoekers die niet ruim 100 kilometer op en neer willen reizen naar de WUR-campus, kunnen gebruik maken van een aantrekkelijke verhuisregeling naar de regio Wageningen. Als personeel ook daar weinig voor voelt en wil vertrekken, helpt Unilever hen bij het vinden van een nieuwe baan, meldt het ANP op gezag van de vakbond.

Unilever wil zijn onderzoek en innovatie centraliseren in Wageningen, in de nabijheid van de WUR, andere foodbedrijven en startups. Dat ‘ecosysteem’ moet leiden tot meer productvernieuwing en duurzame voedselproductie in het voedingsconcern.

Unilever gebruikt al luxe bussen, voorzien van wifi en usb-laadpunten, voor haar personeel in Londen.