Student - 17 maart 2016

Busjesweek Ceres na dag 1 afgelast

tekst:
Milou van der Horst
6

De busjesweek van Ceres is al na één dag afgelast, omdat er dronken sjaars langs de snelweg liepen en een praatpaal gebruikten om hulp in te roepen. In overleg met de politie heeft Ceres besloten de busjesweek te annuleren.

Foto: Lieve Bertha

Ceres organiseert ieder jaar de befaamde busjesweek, waarin eerstejaars worden ‘ontvoerd’ en ergens worden gedropt zonder telefoon en portemonnee. Ze moeten dan zelf zien thuis te komen. President Jeffrey van den Born: ‘Voor de busjesweek zijn er duidelijke regels gemaakt in samenwerking met de politie. Deze regels worden ook doorgecommuniceerd naar de eerste- en tweedejaars die meedoen met de busjesweek. Als deze regels worden overtreden staan daar straffen op, zoals schorsingen en taakstraffen.’ Deze week zijn de regels dus al op de eerste dag overtreden.

De politie kreeg telefoontjes van automobilisten dat er dronken mensen langs de snelweg liepen. In overleg met de politie is besloten dat de busjesweek verder geannuleerd moest worden. Van den Born: ‘De acht betrokkenen vormden een gevaar voor zichzelf en voor anderen. Het is natuurlijk altijd vervelend om zo’n beslissing te moeten nemen, maar wanneer we niet meer garant kunnen staan voor een ieders veiligheid moeten we zo’n beslissing nemen.’ Volgens Van den Born bleven vervelende reacties uit. ‘Iedereen vond het vooral vervelend, maar begrijpt de beslissing.’

Ceres is nu passende sancties aan het treffen, in de vorm van schorsingen of taakstraffen. Daarnaast zijn er gesprekken gestart met de politie om het incident te evalueren en te bekijken hoe de busjesweek in het vervolg veiliger en beter kan, want ondanks eerdere incidenten in de busjesweek is het wel het plan het evenement in de toekomst door te laten gaan.

Re:acties 6

 • Bullekak

  Ook in Amsterdam hebben we sjaars. Boerengezeur zeg

  Reageer
 • Bezorgde burger

  Wist niet dat Ceres tegenwoordig ook op de stoel van justitie mag zitten. Taakstraffen mogen alleen door de desbetreffende personen bij justitie worden gegeven. Nog even afgezien van de vrijheidsberoving ("ontvoering"). Hoewel het natuurlijk best leuk kan zijn om dit te doen, hoop ik voor Ceres dat ze een ondertekende verklaring van de eerstejaars hebben om hun van hun vrijheid te beroven.

  Reageer
  • Reële rover

   @ bezorgde burger

   Je zet jezelf wel heel erg voor lul met deze onzin.

 • Hulstbos

  Feuten

  Reageer
 • Theo

  Resource is toch niet het clubblad van Ceres. Dus Milou moet gewoon schrijven 1ste jaars (Sjaars genoemd in de volksmond op Ceres).

  Reageer
 • dronken

  Ceres en overlast door dronken leden.... je had het niet verwacht.

  Reageer
 • Anon

  "Dronken sjaars"
  Professioneel taalgebruik Milou...

  Reageer
  • Hebjijniksbeterstedoenom03:00snachts?

   Lijkt me gewoon prima?

  • Kaasschaaf

   Eerste jaars worden o.a. op Ceres Sjaars genoemd... en die kunnen dronken zijn... ik snap je punt niet helemaal


Re:ageer