Nieuws - 1 januari 1970

Businessplannen tegen armoede

Een goed ondernemingsplan kan bijdragen aan vermindering van armoede. Vanuit dat idee is de Business in Development Challenge georganiseerd, een wedstrijd waar mensen hier en in ontwikkelingslanden aan kunnen meedoen door een ondernemingsplan in te sturen.

De prijzen bestaan uit startfinanciering voor tien van de beste plannen, en coaching van de kersverse ondernemers. Die coaching komt voor een deel van medewerkers van Wageningen UR. Vorig jaar, toen de wedstrijd voor het eerst georganiseerd werd, coachte Rogier Verschoor van het IAC een jong bedrijf in Nicaragua dat op een kleinschalige manier cacao ging verwerken. Daarnaast bekeek Verschoor een groot aantal ondernemingsplannen om te beoordelen of ze kansrijk waren.
Ook dit jaar is Wageningen UR weer supporting partner van de Business Challenge. Dat betekent dat Wageningers voorstellen gaan screenen en ondernemers gaan coachen. En, zo hoopt initiatiefnemer van de NCDO Thierry Sanders, ook technische ondersteuning te gaan geven aan de nieuwe ondernemers. Vorig jaar kreeg Fair Venture, de organisatie die voor het project is opgericht, duizend plannen binnen. Naast de tien die de eindstreep haalden, kregen vijftien toen financiering van andere investeerders. Sanders hoopt dat dat ook dit jaar gebeurt. / JT

Informatie: www.bidchallenge.nl