Student - 17 mei 2016

‘Busbaan scoort onder studenten’

tekst:
Linda van der Nat
1

De bereikbaarheid van de Wageningse campus is verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit de Nationale Studenten Enquête, die onlangs werd gepubliceerd.

Elk jaar houdt Studiekeuze123, een stichting die studiekiezers helpt bij het keuzeproces, een enquête onder studenten van de verschillende onderwijsinstellingen. Wageningen scoort op bijna alle onderdelen al meerdere jaren hoger dan het landelijk gemiddelde.

De bereikbaarheid van de onderwijsinstelling is echter een uitzondering. Wageningse studenten zijn minder tevreden over het gemak waarmee ze naar de universiteit kunnen reizen dan studenten in andere steden. Als reden wordt regelmatig genoemd dat Wageningen bijvoorbeeld geen treinstation heeft.

Die score is dit jaar nog steeds lager dan bij de rest van de universiteitssteden, maar wel verbeterd ten opzichte van 2015, zegt Henk Vegter, afdelingshoofd bij Quality & strategic information. ‘Deze betere score heeft denk ik alles te maken met de busbaan die nu over de campus loopt. Studenten kunnen nu bij het Forum uitstappen.’

Er zijn nog twee uitzonderingen: ook als het gaat om de horecavoorzieningen en het cultureel aanbod in je studiestad, zijn Wageningse studenten minder tevreden dan andere studenten. 'Maar,' zegt Vegter,'daar kunnen wij als instelling weinig aan veranderen.'

Over het algemeen zijn studenten in Wageningen heel tevreden. Op nagenoeg alle onderdelen, zoals het bekendmaken van de studieroosters, de beschikbaarheid van onderwijsruimten en werkplekken en de betaalbaarheid van woonruimte, scoort Wageningen niet alleen beter dan de rest, maar ook beter dan vorig jaar.

Re:acties 1

  • flauwekul

    Wat een flauwekul dit: "Deze betere score heeft denk ik alles te maken met de busbaan die nu over de campus loopt. Studenten kunnen nu bij het Forum uitstappen." Van de bushalte bij Lumen en Gaia is het drie minuten lopen naar Forum. Dat maakt echt het verschil niet.

    Reageer
    • G

      Tuurlijk wel. De bushalte bij droef ligt gevoelsmatig niet bij de campus. Ik vond het ook altijd een klote eind lopen, terwijl het dat effectief niet echt is. Het feit dat je nu praktisch voor de deur van de 2 belangrijkste onderwijsgebouwen uitstapt heeft er denk ik alles mee te maken


Re:ageer