Nieuws - 11 juni 2015

Bult zand wordt amfitheater

tekst:
Roelof Kleis

Bruikbaar is-ie nog niet, maar hij ligt er wel: het amfitheater van de campus. Een kale berg zand tussen Orion en Atlas, in de vorm van een hoefijzer.

Op de luchtfoto is het amfitheater-in-wording goed te zien. De nu nog kale berg zand steekt af tegen de groene omgeving. De foto werd genomen door Carina Nieuwenweg, studentredacteur bij Resource. Zij vloog een paar weken terug in en sportvliegtuigje over de campus en maakte van de gelegenheid gebruik om foto’s te maken met haar mobiele telefoon.

De heuvel is het eerste projectje van de werkgroep Levendigheid, die de campus tot een aantrekkelijker verblijfsgebied wil maken. In februari dit jaar presenteerde het daarvoor ingehuurde bureau MTD de eerste plannen. Het amfitheater maakt een prominent onderdeel uit van de plannen. Het bureau is inmiddels aan de kant gezet, maar het amfitheater is er dus wel.

Het theater heeft zo ongeveer de allereenvoudigste opzet gekregen die je kunt bedenken. Low-budget en praktisch. Het zand is afkomstig van de werkzaamheden aan de naastgelegen busbaan. Nu is het nog kaal, maar dat gaat veranderen. Deze week werd de heuvel ingezaaid. Gras aan de zitkant en bloemen (een bijenmengsel) aan de buitenkant.

Hoop zand is amfitheater in aanbouw

De bloemen uit het mengsel krijgen overigens concurrentie. ‘Bij het inzaaien zijn we een aantal rijen kiemplanten van zonnebloemen tegengekomen.’ Een vorm van guerilla-gardening. Volgens Elike Wijnheijmer, van het facilitair bedrijf, is dat geen probleem. ‘Alhoewel de bloemen uit het mengsel maar zestig centimeter hoog worden en zonnebloemen al gauw twee tot drie meter hoog worden.’

Als de boel flink groeit, is het volgens Wijnheijmer mogelijk het de Heuvel al na de zomer in gebruik te nemen tijdens de AID. Hoe het theater verder gebruikt gaat worden is nog niet duidelijk.

Lees ook