Nieuws - 6 juni 2002

Buitenshuis

AMSTERDAM - Slechts weinig levensvormen hebben een zo lage aaibaarheidsfactor als cactussen. Daarom is Dick Rozendaal afgestudeerd op diergedrag en toegepaste entomologie. Maar inmiddels is Dick cactusverzorger en zo verknocht dat hij zijn bed uitkomt voor een bijzondere bloei. Alle pracht is immers de volgende ochtend verwelkt. Vroeger leek het hem veel te warm in de kas, en al die cactussen staan er maar zij aan zij niets te doen. Maar inmiddels loopt de oud-student er rond alsof de stekelplanten oude bekenden en goede vrienden van hem zijn. "Je moet ze leren kennen om ze te waarderen."

Toch nog iets in de entomologie gaan doen lijkt Dick maar niets. "Daarvoor vind ik dit werk veel te leuk. Je krijgt toch een band met ze." (Ad Valvas)

GRONINGEN - In de nacht komen de pinrovers te voorschijn. Gemakkelijke prooien zijn dan de argeloze en aangeschoten studenten die nog even wat geld uit de muur willen halen voor nog een biertje. Zo werd Stijn Laarakkers ook overvallen. Plots doemde een fietser achter hem op. Een hand greep naar het geldvak en de twintig euro van Stijn was verdwenen. De pinrover opereerde niet alleen, een eindje verderop stond een man die de wacht hield. 's Avonds zijn stappende studenten het doelwit, overdag bejaarden. (UK)

DELFT - Een boze binnenvaartschipper legde zijn schip dwars op het water. Zo werd de roeiwedstrijd op de Schie ter ere van het TU-lustrum afgeblazen. Thea Kool van de lustrumcommissie had in januari al de vergunning waardoor een stuk van de Schie een uur lang was afgesloten voor de beroepsvaart. "De binnenvaartschippers waren op de hoogte." Maar het werd de schipper van de Geertruida te veel. Kool: "Wat die man over de marifoon uitsloeg is te erg voor woorden." Onderhandelingen van lustrumcommissievoorzitter prof. Wim Dik met de schipper mochten niet baten. De wedstrijd werd afgelast. Een uur later werden de teleurgestelde achten uit Delft, Aken, Z?rich en Londen per mobiele telefoon gewaarschuwd. Kool: "De Geertruida ging er vandoor met een gigantische hekgolf. We hebben de roeiers dringend geadviseerd een haven op te zoeken." Tegen de schipper is proces-verbaal opgemaakt. (Delta) | E.T.