Nieuws - 25 april 2002

Buitenshuis

AMSTERDAM - Spijkerschriftgeleerde Hans Stol (61) mag eindelijk zijn Renault Kangoo gaan besturen naar de VU. Na meer dan tweehonderd rijlessen en drie examens is hij vorige week dan eindelijk geslaagd. Dat het allemaal zo lang duurde lag volgens de hoogleraar aan zijn instructeur. Het was een nogal zwijgzaam type en gaf weinig tips. Toch kon Stol het niet over zijn hart verkrijgen om naar een andere rijschool te gaan. "Na honderd lessen heb je toch een band met zo'n man. Dan is het lullig om naar iemand anders te stappen." (Ad Valvas)

LEIDEN - Voor vrouwen die niet van bier houden maakt Dommelsch sinds kort DommelschIce. Afgaande op de eerste reacties wordt het vrouwenbier geen succes. Leidse studenten die figureren in de reclamespot van Dommelsch zijn blij dat ze op de set alleen maar een beetje hoeven te dansen, want ze vinden Dommelsch smerig. Het model spuwde na het stoppen van de camera's met een vies gezicht het goedje uit. (Mare)

TILBURG - Als luie student kun je maar beter niet aan de KUB studeren. Student Jaap Veneman is oprichter van de website www.meelifter.com. Hier worden de meelifters die niet meedoen in werkgroepjes met naam en toenaam op een zwarte lijst gezet. Veneman verklaart dat dit een preventie- en wraakmiddel is. Je weet als ijverige student met wie je niet moet samenwerken. (Univers)

GRONINGEN - Aardappelen en ander GFT-afval als vermaak. Vier agenten moesten na een schotenmelding komen om daar een einde aan te maken. Studenten Bloemers en Groenewegen waren zelf ook wel onder de indruk van de kracht waarmee hun zelfgemaakte PVC-geweer aardappels in de lucht schoot. De achterste, breedste buis van het geweer werd daarvoor gevuld met haarlak en in brand gestoken. Hierdoor schoot de aardappel in de voorste buis onder hoge druk de loop uit. De politie heeft het 38 euro kostende wapen echter in beslag genomen. Bloemers, die ze al vanaf zijn veertiende maakt, stopt er nu even mee. Maar neemt toch wel een agroproductenschieter mee op wintersport. (UK)