Nieuws - 6 december 2001

Buitenshuis

EINDHOVEN - Drie studenten hebben een gat ontdekt in de universiteitsbegroting van maar liefst 7,4 miljoen gulden. De universiteit komt geen 5,9 miljoen tekort, maar 13,3, merkten de leden van de studentenraad die de begroting doorvlooiden. De TUE zal extra moeten bezuinigen om het ontdekte gat te dichten. Het Eindhovense college van bestuur heeft aangekondigd dat het de bezem gaat halen door de financi?le afdeling. (Cursor)

TILBURG - Vier procent van de studenten van de Katholieke Universiteit Brabant zegt zeker op Pim Fortuyn te gaan stemmen. Dat blijkt uit een onderzoekje van het Tilburgse universiteitsblad. Dertig procent antwoordde 'ja, misschien' op de vraag of zij op Leefbaar Nederland zullen stemmen. Een kwart van de ondervraagden looft de duidelijke taal van professor Pim en noemt hem 'een politicus die zegt waar het op staat'. (Univers)

NIJMEGEN - De Nijmeegse studentenvereniging Carolus Magnus is eigenlijk failliet. Het eigen vermogen van de vereniging staat 40.000 gulden in de min. Carolus draait al enkele jaren verlies. De combinatie van huur- en schoonmaakkosten doet een aanslag op de financi?n. Carolus heeft het subsidi?rend universiteitsfonds nu gevraagd de huur te verlagen. Dat ziet echter meer in verhoging van de bierprijs. Voorlopig houden leningen van oud-leden de vereniging op de been. (VOX)

UTRECHT - Lekkende afvoerbuizen zijn waarschijnlijk de oorzaak van de hoofdpijn van medewerkers van de Utrechtse disciplinegroep psychofarmacologie. Ruim een maand geleden ontdekten medewerkers dat er op verschillende plekken bruine vochtplekken op de muren verschenen en hier en daar sijpelde bruin vocht met een penetrante geur de kamers in. Technici ontdekten vorige week dat een lekkende afvoerbuis, die afvalwater uit de laboratoria naar het riool transporteert, de oorzaak is van de ellende. (U-blad)

GRONINGEN - Een 21-jarige Groningse student heeft een systeem gevonden om de hele week gratis met het openbaar vervoer te reizen. Nadat hij zijn weekkaart had gehaald, haalde hij met het paspoort van zijn huisgenoot diens weekendkaart op, maar liet er zijn eigen pasfoto op afdrukken. Vervolgens de kaarten als vermist opgeven en klaar is Kees, resultaat, een weekend- en een weekkaart met zijn foto. Andere tips: heb je een weekkaart en wil je in het weekend gratis reizen, zoek een huisgenoot met een weekendkaart. Conducteurs letten volgens Groningse ervaringsdeskundigen niet op de foto. Een donkerharige studente gebruikte pas de kaart van een blonde vriendin. "Het was een zwart-witfoto, dus dan kan dat wel." (UK)