Student - 22 juni 2011

Buitenlandse studenten opnieuw naar vakantiepark

De universiteit heeft opnieuw vakantiewoningen gereserveerd bij Landal GreenParks in Hoenderloo om komend studiejaar buitenlandse studenten in op te vangen.

Wageningen Universiteit houdt er rekening mee dat er 300 buitenlandse studenten tijdelijk moeten worden opgevangen in het vakantiepark. Dat meldt woordvoerder Simon Vink.
Sinds 2008 huurt de universiteit vakantiehuisjes in Hoenderloo. De huur van de vakantiewoningen op 30 kilometer van Wageningen is nodig voor de piekopvang van buitenlandse studenten. Die is komend studiejaar groter dan afgelopen jaar, omdat het aantal buitenlandse studenten groeit en de nieuwe tijdelijke huisvesting voor buitenlandse studenten aan de Haarweg vertraging heeft opgelopen door het bezwaar tegen de bouw van studentenhuisvester Idealis.
Ondertussen is de universiteit ook nog op zoek naar 100 tijdelijke kamers voor buitenlandse studenten in en rond Wageningen. ‘Er zit nog meer in de pijplijn’, zegt Vink.