Nieuws - 14 februari 2020

Buikdans over schimmelresistentie wint “Dance your PhD” wedstrijd

tekst:
Tessa Louwerens

Promovendus Katharina Hanika van het Laboratorium voor plantenveredeling heeft met haar buikdansvideo de internationale “Dance your PhD” wedstrijd gewonnen die het tijdschrift Science jaarlijks organiseert. Hanika zette haar buikdans-skills in om haar onderzoek naar schimmelresistentie bij tomatenplanten te verbeelden.

Aan de wedstrijd deden 30 promovendi mee, verdeeld over vier categorieën: Natuurkunde, Biologie, Chemie en Sociale Wetenschappen. De jury- een panel van bekende wetenschappers en kunstenaars- koos Hanika als winnaar in de categorie Biologie.

‘Ik heb veel verhalen geschreven en geredigeerd op het gebied van plantenziekten en deze buikdansvideo verbeeldde zo’n ziekte op een mooie en slimme manier. Ik wens Katharina succes in de strijd tegen deze kwaadaardige schimmel’, zegt John Travis, managing news editor, Science. 

Voor het prijzengeld van duizend Amerikaanse dollars heeft Hanika al een bestemming: 'Dat ga ik gebruiken om nieuwe kostuums te maken voor mijn buikdansgroep.' Deze groep van International Students Organization Wageningen (ISOW) hielp mee met het maken van de video.

Wil je meer lezen en de video zien, kijk dan hier: