Organisatie - 1 januari 1970

Brons voor roeiers en zwemster

Bij de open Europese Kampioenschappen indoorroeien zijn Argo-leden Linde Verbeek en Peter Vos beiden als derde geëindigd. Verbeek bij de lichte senioren, Vos bij de mannen tot 23 jaar.

Een bijzondere prestatie, omdat er maar weinig leden van studentenroeiverenigingen op het podium stonden bij dit kampioenschap op de ergometer, op 18 december in Amsterdam. Vos kreeg daarop een uitnodiging om mee te trainen met de nationale selectie en ook Verbeek is in gesprek met de bond.
Zwemster Rieneke Terink haalde tijdens de Nederlandse Kampioenschappen kortebaanzwemmen, van 17 tot 19 december in Amsterdam, brons op de 400 en 800 meter vrije slag. De studente werd met haar team DWK-XCESS tweede op de 4 x 200 meter estafette. ‘Ik wil voor de NK lange baan in april wat minder studeren dan de afgelopen periode, om te proberen de estafettelimiet te halen voor de 200 meter vrij’, aldus Terink. / YdH